A Volt egyszer egy képregény országos tévébemutatója a TV2-n!

Április 10-én, 00:55 perckor, a TV2 kereskedelmi tévécsatornán lesz az országos tévébemutatója a Volt egyszer egy képregény című dokumentumfilmnek. A magyar képregénykultúráról szóló dokumentumfilm a tévépremier után alkalmi vetítéseken mozikban is látható lesz, első alkalommal az Art+ Cinema moziban április 15-én, pénteken 20:15 órai kezdettel. A Volt egyszer egy képregény szerepel a Magyar filmek felvidéki fesztiválja programjában is, így több felvidéki moziban vetítik áprilisban.

A Volt egyszer egy képregény Gábor Bence dokumentumfilmje a magyar képregénykultúráról, a hazai képregény születéséről és első óvatlan lépéseiről, a rendszerváltozás hozta változásokról, valamint a képregény jelenlegi helyzetéről és lehetséges jövőjéről. A dokumentumfilmben megszólalnak mások mellett Csepella Olivér (képregényalkotó), Harza Tamás (Kingpin kiadó, képregény-börze főszervező), Kertész Sándor (A „Szuperhősök Magyarországon”, és a „Pókember Generáció” könyvek szerzője), Kiss Ferenc (képregényszakértő), Korcsmáros Gábor (Korcsmáros Pál képregényrajzoló unokája), Szép Eszter (képregénykutató), Tondora Judit (képregényalkotó) és Pálfi György (rendező).

A Volt egyszer egy képregény országos tévépremierje április 10-én, vasárnap, 00:55 perckor lesz a TV2 országos kereskedelmi tévécsatornán. Az országos tévébemutató után több vetítése is lesz Gábor Bence dokumentumfilmjének.

A Volt egyszer egy képregénynek alkalmi mozis vetítései is lesznek: először április 15-én, pénteken, 20:15 órai kezdettel a budapesti Art+ Cinema (Erzsébet krt. 39.) artmoziban látható nagyvásznon az alkotás. Az Art+ Cinemában további vetítései várhatók a filmnek.

A Volt egyszer egy képregény szerepel a Magyar filmek felvidéki fesztiválja programjában is, így több felvidéki moziban vetítik áprilisban. Április 21-én, csütörtökön a rimaszombati Kino Obrisban 17:00 órai kezdettel látható; a somorjai Tuli Cinemában 26-án, kedden, 17:00 órakor kezdődik a vetítése.

Emellett a teljes Kárpát-medence magyarsága is megtekintheti a filmet, mert tévés sugárzásba kerül Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Szerbiában, és Ukrajnában is.

A Volt egyszer egy képregény a Vertigo Média gyártásában, a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. támogatásával készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

Forrás: Vertigo Média