Lépj be A százegy ajtajú palotába! Könyvmecénásokat keres az év gyerekkönyve díjas mesemondó és illusztrátor közös könyve

Elindult a Könyvmecénás Programban az év gyerekkönyve díjas Zalka Csenge Virág májusban, a Móra Kiadónál megjelenő mesegyűjteménye, A százegy ajtajú palota támogatási időszaka. A világ számos tájáról és korszakából származó 16 újraalkotott népmesét a szintén az év gyerekkönyve díjas illusztrátor, Orosz Annabella rajzai kísérik. A kötetet Szlukovényi Katalin szerkesztette.

Elkötelezett könyves szakemberek kezdeményezésére indult el 2014-ben a Könyvmecénás Program, amelynek célja értékteremtő könyvek megjelenésének felkarolása. A 2022-es év mecénásra váró kötete a 14. olyan irodalmi alkotás, amelyet magánszemélyek és intézmények egyaránt támogathatnak a megjelenésben. A program támogatásával valósult meg 2020-ban a később az év leginnovatívabb könyvének választott Amikor a kukák világgá mentek című környezettudatos mesegyűjtemény. 2018-ban 303 támogató állt a nagy sikerű Magyar mesék lázadó lányoknak című, 25 magyar nő történetét bemutató kötet mögé.
A nemzetközi mesemondó és -kutató Zalka Csenge Virág mesegyűjteményében, A százegy ajtajú palotában a szerző által továbbgondolt mesetöredékek és a hallgatóságával együtt alakított történetek olvashatók. Talán ezért is olyan könnyű magunkra ismerni a római kori mutatványosokban, rémült istenekben és hűséges sárkányokban. Zalka Csenge Virág mesepalotájában mindenki szívesen látott vendég.

A kötet mecénási időszaka 2022. 04. 15-ig tart. A támogatók egy tiszteletpéldányt kapnak, illetve felkerülnek a könyvbe szerkesztett mecénási listára. A Könyvmecénás Program szabályai szerint a legkisebb felajánlható összeg a könyv borítóára, de örömmel vesznek nagyobb összegű támogatást is.

További információ és támogatás leadása a Könyvmecénás Programban:

Forrás: Móra Kiadó

,