Tavasszal új programsorozatokat indít a Ludwig Múzeum

A múzeum újonnan induló, szórakoztató edukációs programjai olyan átfogó témákat járnak körbe, amelyek mind a szakmai, mind pedig egy szélesebb közönség számára is az újdonság erejével hathatnak, mivel a meghívott előadók az adott téma alapos ismerői. A Vigyázat, művészet! néven kezdődő kortárs szabadegyetem, és az Itt és most névre keresztelt webinár alkalmai a múzeum saját felületeire is felkerülnek és online is elérhetők lesznek.

Rendezvény Fotó és Videó, Budapest

Vigyázat, művészet! – Kortárs Szabadegyetem

Az évente 8 alkalommal jelentkező programsorozatban a 60 perces előadások alapvetően az időszaki kiállításokhoz kapcsolódnak, de a közönség tágabb kontextussal, sőt a legfrissebb művészeti tendenciákkal is megismerkedhet. A vetített képes prezentációkat az adott területeket alaposan ismerő szakemberek tartják, akik az előadást követően nézői kérdésekre is válaszolnak.

A tervezett programban olyan témák szerepelnek, mint Az absztrakciótól a graffitiig, Hibrid műfajok a kortárs művészetben vagy a Kicsinyített világmodellek.

A sorozat következő előadására április 12-én kedden 18 órától kerül sor a KITERJESZTETT JELEN című kiállításhoz kapcsolódóan. Szolnoki József ál-antropológus előadásában konkrét példákon keresztül mutatja be a képzőművészeti kutatás, fiktív dokumentarizmus és a teóriaépítészet alapfogásait NON – STOP LAST MINUTE – Az utolsó előtti pillanat archeológiája címmel.

ITT ÉS MOST – Kortárs Webinárium

Az ingyenes webinárium célja, hogy alapkérdéseket tisztázzon a szélesebb közönség számára napjaink művészetével kapcsolatban: „Minden, amit tudni szerettél volna a kortárs művészetéről, de sohasem merted megkérdezni.” Az egyórás programot követően interaktív beszélgetésre is sor kerül. A hét részből álló széria első epizódja „Mi a kortárs?” címmel április 4-én hétfőn 18 órakor kezdődik. Négy művészettörténész – Fenyvesi Áron, Mélyi József, Szipőcs Krisztina és Tatai Erzsébet – beszélget egymással, a kályhától indulnak: azt próbálják tisztázni, hogy mit értünk kortárs művészet alatt.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum