A Skanska kültéri műalkotás tervezésére írt ki tendert a H2Offices irodakomplexum számára

A Skanska design tendert írt ki egy kültéri alkotás létrehozására, mely a H2Offices irodakomplexum első épülete melletti nyilvános zöld kertben fog helyet kapni. A meghívásos tenderen négy tervező, illetve tervezőcsapat vesz részt. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes pályamű a tervek szerint az irodakomplexum első fázisának átadásával egy időben, az év utolsó negyedévében készül el.

H2Offices irodakomplexum kertje

Köztéri művészeti alkotás tervezésére írt ki meghívásos pályázatot a Skanska. Ezzel egy olyan, a helyi közösség számára értékes installáció létrehozása a cél, mely inspiráló látványt nyújt és gazdagítja a Váci úti irodafolyosó urbánus környezetét. A vállalat minden egyes projektjével arra törekszik, hogy hozzáadott értéket és hosszú távra szóló örökséget nyújtson az épületeinek helyet adó környékeknek és barátságos környezetet teremtsen, mely megfelel az emberek igényeinek és közelebb hozza őket egymáshoz. A tenderre a következő tervezőket, illetve csapatokat hívták meg: S39 Hybrid Design, Andrea Hegedűs Design, Medence Csoport, Paradigma Ariadné.

Az alkotás a Skanska tizedik magyarországi projektjének, a H2Offices irodaháznak zöld, nyilvános kertjében lesz elhelyezve a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél, és várhatóan a negyedik negyedévben készül el.

A H2Offices sok szempontból újító és egyedülálló épületkomplexum lesz. Tágas zöld kertje nyitott lesz a nagyközönség előtt, ezért egy olyan, vizuálisan izgalmas, ikonikus és funkcionális installációt szeretnénk ide helyezni, melyhez mindenki tud kapcsolódni. Olyan koncepciókat várunk, melyek az épületet is reprezentálják és a lehető legjobban hangsúlyozzák a vízhez és a természethez való kapcsolatot, valamint bennük rejlik annak lehetősége, hogy akár Budapest jellegzetes látványosságává váljanak.” – mondta Ábrahám András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzletágának projekt igazgatója.

A beérkezett pályamunkákat egy szakmai zsűri fogja kiértékelni, melyben Osvárt Judit, a Magyar Formatervezési Tanács tagja és az Elle Decoration magazin főszerkesztője, Radó Gábor, Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalának kulturális referense, és Ábrahám András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzletágának projekt igazgatója vesz részt. Az eredményhirdetésre a tervek szerint májusban kerül sor, ezt követően kezdődik meg a kiválasztott alkotás kivitelezése.

Skanska Magyarország

A Skanska Magyarország olyan zöld és jövőbiztos irodaházak innovatív fejlesztője és kivitelezője, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. A vállalat nyitott, élettel teli tereket épít, melyekben a munkavállalók jól érezhetik magukat. Az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már 35 éve van jelen Magyarországon. A Skanska Magyarország projektjei csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska Magyarország összes fejlesztése végigmegy a LEED, WELL Core & Shell és WELL Health & Safety minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás, illetve a biztonságos és kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést. A vállalat a kezdetektől eltelt évek során mintegy 230.000 négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett és további 27.000 négyzetméter van jelenleg fejlesztés alatt.

További információ: www.skanska.hu