Jubileumi Locspocs-bemutatót tart a Kolibri Színház

Március 19-én debütál a legújabb Locspocs-mesejáték, a Locspocs és a sárkánylány a Kolibri Színházban, ráadásul a mostani produkció jubileum is lesz egyben: az elbűvölő mesehős pontosan 30 éve varázsol el kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Locspocs-előadások különleges helyet vívtak ki a Kolibri Színház életében. A kis tengeri szörny története három évtizeddel ezelőtt indult hódító útjára a teátrumban, folytatásai azóta is műsoron vannak. Tor Ǻge Bringsværd norvég író meseregénysorozatából az első színpadi adaptáció Locspocs ​és a bolygó hollandi címmel 1992-ben született meg Székely Andrea rendezésében, ezt követően 2007-ben Novák János állította színpadra a Locspocs, a kis tengeri szörnyet. Az új bemutató igazi meglepetése lesz, hogy közkedvelt mesehősünk, aki korábban úszni tanult és megtalálta elveszett szüleit, a mostani zenés előadásban szerelmes lesz egy sárkánylányba, és házasodni készül. Csakhogy egyikük szülei sem örülnek a házassági tervnek. Vajon sikerül-e megtalálniuk a boldogságot?

A Locspocs-mesék legújabb epizódját – ahogy a korábbiakat is – Kozák Katalin fordította a Kolibri Színház számára. A 30 éves jubileumi előadás rendezője és zeneszerzője Novák János, a színpadi adaptációt és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló zenés játékban a címszereplő ifjú tengeri szörnyet Nizsai Dániel, Hamayokót a sárkánylányt Nyirkó Krisztina kelti életre. Mellettük Török Ági, Szívós Károly, Krausz Gábor, Ruszina Szabolcs, Bárdi Gergő m.v., Mult István, Alexics Rita, Rácz Kriszta, Rácz Kármen, Farkas Éva, Gazdag László, Bósz Tamás m.v. és Balogh Márton István m.v. tűnik fel az előadásban.

,