Ürge-Vorsatz Diánával indul a Miskolci Nemzeti Színház beszélgetéssorozata!

A Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében interaktív beszélgetéssorozat indul a Jövő nézőiért – Zöld Színház Projekt keretében, melynek első vendége az ismert és elismert tudós, Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató.

Első alkalommal, március 4-én 17 órától Seres Ildikó színművésznő Ürge-Vorsatz Diána fizikussal, az ENSZ Klímatestületének egyik alelnökével, a CEU professzorával, valamint dr. Hérics Margit belgyógyász-infektológus, természetgyógyásszal beszélget „A klímaválságról reálisan – egészségünk és közösségeink felkészítése az alkalmazkodásra” témakörben. A nemzetközi és helyi szinten elismert szakemberektől a nézők is kérdezhetnek!

A Miskolci Nemzeti Színház lehetőséget teremt a környezeti ügyek nyilvánosságának megteremtésében, melyre az eddigiekben nem volt példa. A projektről itt tájékozódhatnak bővebben: https://jovo-nezoiert.webnode.hu/projektek/

Érdemes figyelni a programsorozatot, hiszen rövidesen az élelembiztonságról/önellátásról, fenntartható építészetről, környezeti szemléletformálásról, öko-tudatos háztartásvezetésről is hasonló pódiumbeszélgetésekre kerül sor. A projekt szakmai partnere a Zöld Kapcsolat Egyesület.

A belépés ingyenes, azonban előzetesen regisztrációs jegy váltása szükséges. A jegyiroda 10-18 óra között várja a zöldülni vágyó színházlátogatókat.

Az esemény a Facebook-on is megtalálható, ahol bejelölhetik, ha érdeklődnek iránta, vagy részt vesznek a beszélgetésen: https://fb.me/e/37zLarGKQ

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház