Családi farsang a Várkert Bazárban

Javában benne vagyunk a farsangi időszak sűrűjében, de még az utolsó februári hétvége is tartogat meglepetéseket. A Várkert Bazárban ingyenes interaktív gyerekjátékok, verses-táncos koncert, kézműveskedés és bábelőadás várja a kicsiket és nagyobbakat február 27-én.

Élmények színpompás karneváljával készül idén a Várkert Bazár farsangra. Február utolsó vasárnapján egész napos ingyenes kavalkád várja a családokat. Az interaktív játékok mellett jelmezversenyre is lehet készülni, de lesz fánkkóstolás, egyedi álarcot díszíthetnek a kézműveskedés kedvelői, és még farsangi karikatúra is készülhet arról, aki szeretné.

Fotó forrása: Várkapitányság
Fotó forrása: Várkapitányság

A családi mulatságok sorában délelőtt 11 órától látható ingyenesen a Belefér egy pici szívbe című verses-táncos gyerekkoncert. Az előadás Grecsó Krisztián gyermekverseire épül, maga a szerző is színpadra lép a Csík zenekar válogatott művészeivel (Majorosi Mariann, Makó Péter és Szabó Attila), hogy a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozzák el a gyerekekhez. Az énekeltető-kacagtató produkció a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. Az előadásra a belépés limitált, a helyszínen lehet majd regisztrációs jegyet igényelni.

Csongor és Tünde

Szintén ingyenes lesz a délután 16 órakor látható Csongor és Tünde bábelőadás, Sramó Gábor rendezésében. A Pécsi Bóbita Bábszínház produkciója a nagyobbaknak lesz élvezetes. A magyar irodalom egyik kötelező olvasmánya szórakoztató formában és a 30Y zenekar dalaival mutatja be, hogy a sivár földi Édenben pénz, tudás és hatalom nem tesz halhatatlanná, csak az „egy szerelem” által ízlelhető meg az Élet aranyalmafájának gyümölcse. A fa körül Csongor kering álmodozva – már amikor épp nem alszik ténylegesen. Útjának koncentrikus körein pedig vezeti, kíséri és kísérti számos alakban Tünde és Ilma, Mirigy és az Éj, az ördögfiak és Árki, emberek és marionettbábok. Erre a produkcióra is limitált a férőhelyek száma, szintén a helyszínen lehet majd regisztrációs jegyet kérni.

Csongor és Tünde

Egész nap farsangi kreatív játékok várják a gyerekeket; készülhet majd karneváli maszk, színes lampion, szerencse cica vagy színpompás quilling kép, de lesz arcfestés és jelmezverseny is. A farsangi forgatagban ki lehet majd próbálni az Alice Csodaországban sündisznós krokettjátékát, a gyerekek legkedveltebb varázslója mutatja meg, hogyan kell a varázspálcával tökéletes biztonsággal célba találni, a Szuperhősök csúcstalálkozóján pedig az égi kapuból zuhanó villámokat kell villámgyorsan elkapni. A játékokon való részvételért a gyerekek kupont kapnak, amit beválthatnak egy farsangi fánkra a Bárkert Bistroban.

További részletek: www.varkertbazar.hu

Forrás: Várkapitányság

,