Visszatér a Loveshake!

Márciustól újra látható Rezes Judit és Szabó Győző párkapcsolatának igaz története alapján készült Loveshake – Az élet összeráz című előadás. A formabontó színházi duett három év szünet után, az elmúlt időszak eseményeivel aktualizálva tér vissza a 6szín színpadára.

© Horváth Judit

Loveshake – Az élet összeráz címmel mutatta be 2018-ban a Delta Produkció Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettjét. A két színész párkapcsolatának igaz története összművészeti produkcióként, élő zenével és tánccal, kendőzetlen őszinteséggel és sok humorral mesél nekünk róluk, magunkról. Valóság és fikció keserédes keveréke a közismert színészek által megálmodott előadás. Szórakoztató, ironikus és gyakran fájdalmas helyzetekkel tűzdelt játék, amelynek történetei egyediek, mégis mindenki számára ismerősek.

© Horváth Judit

„Találkozom egy lánnyal, születik egy kisfiunk és együtt bejárjuk a világot. Ez három éve történt, azóta nincs esküvő.”

(idézet az eredeti előadásból)

Lett esküvő, még egy kisfiú és egy kutya is. Többek között ez is oka annak, hogy az előadás közel három évig nem volt látható. Megszületett a pár második gyermeke, 2021-ben pedig 18 év együttlét után összeházasodtak. Szakmai- és magánéletük is tovább mélyült, érett, a cél pedig az, hogy az előadás ezekre a változásokra is reagáljon. Az elmúlt évek eseményeivel, új dalokkal és történetekkel, felrázva tér vissza a Loveshake eredeti helyszínére, a budapesti 6színbe. Rezes Judit és Szabó Győző történetét Enyedi Éva írta színpadra.

© Horváth Judit

„Mindenképpen szerettünk volna táncolni és énekelni is, elkezdtünk zenéket kiválasztani, és köré tettük egy pár történetét. Ahogy egyre többet dolgoztunk rajta, végül az egész darab története a kettőnk kapcsolatára épült.”

(Rezes Judit)

Az előadás koreográfusai Kurucz Sándor és az a Lehoczky György, akivel Rezes Judit megnyerte a Szombat esti láz című televíziós táncműsort. Nem csak a tánc, de az éneklés sem hiányozhat a színész pár életéből. A Loveshake története 14 különböző műfajú és stílusú, népszerű dal köré épül, amelyeket Wagner-Puskás Péter hangszerelésében, Máthé Zsolt ehhez az előadáshoz írt dalszövegeivel, zenekari kísérettel adnak elő.

© Horváth Judit

A formabontó darab egy párkapcsolati játék, melyben az előadók közismert dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be kapcsolatuk ívét, mélységeit és magasságait, csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások. Rezes Judit és Szabó Győző személyes érintettséggel, őszintén mesélnek, és közben úgy reflektálnak saját múltjukra és jelenükre, hogy a néző is felismerhesse benne önmagát. Az egyszerre vicces és szívszorító előadást idén annak is érdemes újranéznie, aki már látta.

© Horváth Judit

Loveshake – Az élet összeráz március 26-ától látható újra a 6színben. Leporolva, felrázva, házassággal, gyerekekkel és gyufaolimpiával.

Újrabemutató időpontja: március 26., 27.

Nő: Rezes Judit

Férfi: Szabó Győző

Dramaturg: Enyedi Éva

Dalszöveg: Máthé Zsolt

Zenei vezető: Wagner-Puskás Péter

Koreográfus: Kurucz Sándor, Lehoczky György

Asztali zene: Sáry Sándor

A zenekar: Wagner-Puskás Péter, Urbán Marcell, Kovács Norbert, Miskolczi Márk, Csizmás András

Producer: Kövesd Zsuzsa és Gerlóczi Judit (Delta Produkció), Rezes Judit, Szabó Győző

Koprodukciós partner: FÜGE Produkció, NUBU