A világ egyik legnagyobb litográfiáját állítja ki a Virág Judit Galéria

Dús László és Ottó László képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás február 4-én a Virág Judit Galériában. Az ingyenesen látogatható tárlaton minden mű megvásárolható, köztük a különleges technikai bravúrral készített, a világ legnagyobb litográfiái között számon tartott Dús alkotás is, amely egyenesen Amerikából érkezik Budapest belvárosába.

Dús László

Dús László képzőművész, az amerikai absztrakt expresszionizmus képviselője 1974-ben emigrált az Egyesült Államokba, képkeretgyári munkásból néhány év alatt jól menő galériákban és komoly közgyűjteményekben szereplő művésszé vált. Negyed évszázaddal később tért csak vissza Magyarországra, ahol egyelőre kevesebben ismerik művészetét, mint Amerikában. Kivételesen sokoldalú mester, litográfiái mellett festményei és egyedi grafikái emelték az elismert alkotók közé. Legfrissebb munkái az USA-ban készült óriásgrafikák és litográfiák, amelyek méretükből fakadóan is komoly technikai felkészültséget és virtuozitást kívánnak. Ezekből a művekből – köztük a világ legnagyobb litográfiái között számon tartott alkotásából – nyílik Dús László – Ez a teremtés egy módja – Óriásgrafikák és szobrok címen kiállítás a Virág Judit Galériában.

Ottó László
Ottó László

Ezzel párhuzamosan nyílik meg az Ottó László: Origo-metrum; A geometria élő terébe című tárlat, amelyen a magyar geometrikus festészet jeles képviselőjének az elmúlt három évben készített művei láthatók. A művész – akinek életművét korábban már többek között a Műcsarnok is a nagyközönség elé tárta – maga keveri ki színeit, csak feketéből harminc különböző árnyalatot használ, ezáltal tud izgalmas minőségi különbségeket létrehozni vásznain. Az Ottó László kiállítás a Zsdrál Art közreműködésével jött létre.

Ottó László portré

Dús László és Ottó László alkotásait február 4. és 25. között nem csak megtekinthetik, hanem meg is vásárolhatják az érdeklődök

Helyszín: Virág Judit Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.

Mikor: 2022. február 4-25., hétköznap 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 13 óráig

Forrás: Virág Judit Galéria