A Biztonságos Internet Napra készül a Da Vinci

A gyerekek online térben való tájékozódását segíti a Keress rá! sorozat, melynek epizódjai a február 8-i nemzetközi Biztonságos Internet Napon a Da Vinci TV-csatornán egész nap, a Da Vinci Kids alkalmazásban pedig digitálisan bármikor elérhetők. A sorozat a Telekom Videotékában és a Telekom TVGO alkalmazáson keresztül is ingyenesen megtekinthető, valamint a Keress rá! internetpraktikáinak külön weboldalán további hasznos tudnivalókat is találnak az érdeklődők. Az internet működéséről, előnyeiről és veszélyeiről szóló, a gyermekeket eredményesen megszólító sorozat a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) legjobb gyermekműsor kategória jelöltje.

Az internethasználat és -biztonság új tendenciái komoly fejtörést okoznak a szülőknek és a pedagógusoknak, hiszen a hagyományos, jól bevált szabályozási módszerek már nem minden esetben tűnnek életszerűnek. Az idén február 8-ra eső Biztonságos Internet Nap célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program akciótervének keretein belül több mint 150 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire, és tájékoztasson a problémák lehetséges kezeléséről – ehhez csatlakozik idén is a digitális edukációban elkötelezett Da Vinci Media.

A tudatos internethasználat egy folyamat, vagyis nem elég egyszer leülni megbeszélni gyermekünkkel, hogyan lehet káros az internethasználat vagy mennyi időt lenne szabad naponta képernyő előtt tölteni. Ezt a tudatosságot pedig minél hamarabb ki kell alakítani – ebben partner a Biztonságos Internet Napon a Da Vinci Media sorozata.

Miközben a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, a Keress rá! tökéletes kapaszkodót nyújt a kicsiknek és a felnőtteknek is, mire fontos odafigyelni a neten. A Da Vinci Media saját gyártású sorozatának segítségével a gyerekek könnyedén megtanulnak okosan, udvariasan, felelősségteljesen és nem utolsó sorban biztonságosan mozogni az online térben. A kulcs az, hogy tisztában legyenek a veszélyekkel, fel tudják ezeket ismerni, és megbeszéljék, kihez fordulhatnak, ha bajba kerülnek. A Keress rá! sorozat emellett további aktuális témákat is érint, mint a személyes információk megosztása, a netes fizetés vagy az álhírek.

A rendkívül hasznos, egyben vicces műsor minden epizódját a Da Vinci TV a Biztonságos Internet Nap alkalmából február 8-án többször is blokkokban vetíti, és a Da Vinci Kids alkalmazásban is elérhetővé teszi. A teljes sorozat a Telekom Videotékában ésTelekom TVGO alkalmazáson keresztülis elérhető. A szolgáltató a Keress rá! tematikájának egy külön weboldalt is dedikált, ahol internetpraktikákat, az okos netezéshez elengedhetetlen tippeket és trükköket találnak az érdeklődők. Emellett a tanárok részére óravázlatok, a családok részére pedig izgalmas kihívások is készültek.

Da Vinci Kids app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alegra.kidspace&hl=hu&gl=US

Netes tippek és trükkök: https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/televizio/keress-ra

www.davincikids.tv

https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar/

Forrás: Da Vinci TV

,