Vendégváró Fesztivál a Bethlen téren – érkezik a hetényi Csavar Színház (SK)

10. alkalommal rendezi meg az éppen 10. születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a szlovákiai Csavar Színház. A Gál Tamás vezette felvidéki társulat két felnőtt és két családi előadással érkezik a Bethlen térre. A minden évben a magyar kultúra napja köré szerveződő kisfesztivál célja, hogy a határon túli magyar színházi műhelyeket minél teljesebben megismertesse a budapesti közönséggel.  

Január 19. és 23. közt tizedik alkalommal rendezi meg az idén szintén tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a határon túli színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, melynek 2022-es meghívottja a hetényi Csavar Színház Szlovákiából. 
Az első két napon két felnőtt előadás került a műsorba, a fesztivál hétvégéjén, szombaton és vasárnap délelőtt pedig két családi programmal készül a társulat. 

Az idei fesztivál különösen fontos a kamara méretű befogadó színház életében, hiszen a Vendégváró Fesztivállal kezdi meg a Bethlen fennállása 10. évfordulójának ünneplését. Éppen 10 éve, 2012. január 14-én jelentették be, hogy az addig a kortárstánc-színházként működő teátrum Bethlen Téri Színház néven, s befogadó színházként folytatja működését. A Bethlen első előadása (2012. január 23-án) az észt rendező-koreográfus, Karl Saks egy szólója volt. A színház büszke arra, hogy a 10 éve megfogalmazott célok és alappillérek – mint például a külföldi produkciók befogadása vagy a határon túli magyar színházi műhelyek rendszeres bemutatása – a mai napig megállják helyüket.

PROGRAM:
Felnőtt előadások (19:00 órától) 
január 19. szerda 19.00 
Villon-Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt 
Gál Tamás előadói estje

január 20. csütörtök 19.00 
Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból 

Gyerek/családi előadások (10:00 órától) 
január 22. szombat 10.00 
Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon 

január 23. vasárnap 10.00  
Asszooony!!! – Buták versenye (népmese) 

Jegyek:
Esti előadásokra: 3000.- 
Családi előadásokra: 1600.- 

2 különböző előadás esetén 20%, 3 különböző előadás esetén 30%, míg a 4 előadásra szóló jegyek vásárlásakor 40% kedvezményt biztosítunk a jegyek árából.

Jegyinformáció: Jegy@bethlenszinhaz.hu

www.csavarszinhaz.eu  
www.bethlenszinhaz.hu

Forrás: Bethlen Színház

,