Végre élőben a Slippery Projekt – A stand-up és a kortárs tánc találkozása

2022. január 25-én a Marczibányi Téri Művelődési Központ ad helyet az Aulea Alapítvány izgalmas és új formátumú előadásának a Slippery Live-nak. Az előadás egy évvel korábban már az online világban bemutatkozott, de azért, hogy még többekhez elérjen, végre élőben is láthatják az érdeklődők. A hibrid műfajú, táncos stand-up esteken a független színházi szcéna vállalkozószellemű előadói lépnek fel, hogy kifejezetten közéleti témákat feldolgozva nyilvánuljanak meg, akár kényes témákban is. Az első élő Slippery-est előadói Egyed Bea, Juhász Kata és Fülöp László.

Slippery projekt egy teljesen új formátum a kortárs tánc világában, mely saját korának, e járvány sújtotta időszaknak a szülötte. Társadalmi, közéleti problémákat humoros formában, a beszélt nyelvet és a mozgást szintetizálva színpadra állító 20 perces szólók sora meghívott előadók közös estjein. Műfajilag a stand-up és a kortárs tánc ötvözésében rejlő lehetőségeket próbálja kiaknázni, miközben egy kicsit kívülről, tágabb perspektívában, európai szemszögből tekintenek rá az előadók magukra és környező világunkra. A projekt keretében megszülető önálló előadásokat négytagú kuratórium válogatta, melynek tagjai mentorálás formájában részt vettek a rövid darabok és az ezekből felépülő estek létrehozásában.

Egy határozottan boldogabb új évbe léptünk, ezt nyilván Önök is érzik. Végre kivehetjük a Slippery-projektet az online inkubátorból. Végre keblünkre ölelhetjük e váltott gyermeket, mert itt az első nyilvános, élő előadás, mely a kortárs tánc és a stand-up nászának erjedt gyümölcse.” – vallja Lóky Tamás, a Slippery ötletgazdája.

Személyesség és önreflexivitás jellemzi ezeket a 20 perces szólókat, melyekben nem csak szöveg és tánc (színpadi mozgás), de különböző irodalmi és televíziós műfajok keverednek, és kölcsönösen értelmezik egymást.

Fellépők: Egyed Bea, Fülöp László, Juhász Kata

Műsor

Juhász Kata: Szerény javaslat, koreográfus, előadó: Juhász Kata, libretto: Lóky Tamás

Fülöp László: Unboxing, előadó: Fülöp László

Egyed Bea: A műsor, közreműködők: Egyed Bea, Egyed Bea és Egyed Bea

Bővebb információ a Slippery Project facebook oldalán

Forrás: Slippery Project