Hamarosan jön A koponya

Elkezdődtek a próbák! Hamarosan jön A koponya, Martin McDonagh groteszk figurákat felvonultató, kegyetlen iróniával és sziporkázó humorral fűszerezett darabja!

© Kállai-Tóth Anett

Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…

© Kállai-Tóth Anett
© Kállai-Tóth Anett

A kilencvenes évek második felében született trilógia első (Leenane szépe) és harmadik része (Vaknyugat) a hazai színházakban is gyakran műsorra kerül. Ám a középső darab, A koponya, most először lesz látható a Thália Télikertben. Az előadást első kőszínházi rendezéseként Zayzon Zsolt, a társulat színművésze jegyzi.

© Kállai-Tóth Anett
© Kállai-Tóth Anett

A produkció szereplői Vida Péter (Mick Dowd), Molnár Piroska (Maryjohnny Rafferty), Balaskó Bence e.h. (Mairtin Hanlon) és Csőre Gábor (Thomas Hanlon).  A szövegkönyvet Totth Benedek fordította, a jelmezeket Cselényi Nóra, a díszletet Mátravölgyi Ákos tervezte.

A darab ősbemutatója 2022. február 18-án lesz a Thália Télikertben.

Forrás: Thália Színház