Tudom kivagyok – Hány éves a kapitány? – programsorozat (18+)

A „Tudom kivagyok” egy rendhagyó este, a Barboncás Társulat wonder full avagy NÓRA Csodaországban előadása után a darab zeneszerzőjének a Budapest Bárból is ismert FRENK ad szólókoncertet. A program a Hány éves a kapitány? – programsorozat harmadik része.

A darab Ibsen Nóra című színművének és Lewis Carroll Alice Csodaországban című meseregényének párhuzamos felhasználásával készült.

Alízként élni egy kolbászalapú, békéscsabai Disneylandben – ez lenne a Nórák sorsa?

Eltelt egy év és már megint karácsony van… Nóra elhagyta a férjét, a gyerekeit és egyedül él abból, amit keres a békéscsabai, kolbászalapú Disneylandbe. Szívesen lenne pénztáros, de neki Alízt kell alakítania elvált asszony és háromgyerekes anya létére. Kész röhej….

A titokban nassoló Nóra pont úgy változtatja a méretét, mint a falánk Alíz, mert felnőttként is mindig bele kellett férnie egy gyerek szerepébe. Az idő állt a babaházban, ahogy áll Csodaországban is, a teadélután mindkét helyen örökké tart, csak egy hellyel mindig odébb ülünk. Valamivel agyonütjük az időt, s ezt életnek nevezzük.

A magára utalt Nóra, csak úgy, mint Alíz, kénytelen önmagával megvitatni a dolgokat. Egyfajta gyászmunkát végez. Na de hol tart benne? Megrekedt?

A darab Nóra egy napját mutatja be Csodaországban…

Ibsen Babaház és Lewis Carroll Alíz Csodaországban művei alapján írta: Vészits Andrea

Díszletterv: Kiss Ágnes

Zene: Frenk

Technikus: Patkós Péter/ Hímer István

Rendezte, játssza: Kiss Ágnes

Helyszín: Kövér Béla Bábszínház (Szeged, Tisza Lajos krt. 50)

Időpont: 2022. 01. 23. – 19 óra

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/wonder-full_nora_csodaorszagban_220123_19