43 ezren látták a szegedi Sisi-kiállítást

Több, mint 43 ezren látták a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítását, mely a szegedi múzeum ötödik legsikeresebb tárlatává vált. A kiállítás december 30-án zárta kapuit, az utolsó napokban óriási tömeget vettek búcsút az Erzsébet királyné életét bemutató tárlattól.

Minden idők ötödik legsikeresebb szegedi időszaki kiállítása lett a Sisi-tárlat, mely tegnap zárta kapuit. A június 26-i megnyitó óta összesen több, mint 43 ezren voltak kíváncsiak Erzsébet királyné életének részleteire, személyes tárgyaira. A Móra Ferenc Múzeumban az utolsó napokban is óriási volt az érdeklődés: a legnépszerűbb kiállított tárgy az a ruha felsőrész volt, melyet Sisi halálakor viselt 1898-ban.

Ezt a látogatószámot azért is tartja kiemelkedően fontosnak a szegedi közgyűjtemény, mert egy soha nem látott helyzetben, járványidőszakban volt látogatható a kiállítás. Ez az eredmény megerősítette a múzeumot abban, hogy a kulturális rendezvényekre, kiállításokra szükség van, és ezekben a nehezebb időkben is sokan keresik a minőségi kulturális élményeket.

A kiállítás a Móra Ferenc Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum közös tárlata.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum