Budapest Design Map – Ajándékozz magyar designt karácsonyra!

A fenntarthatóság, illetve a járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a korábbi évekhez képest is sokkal fontosabb, hogy hazai vállalkozásoktól vásároljunk termékeket, a karácsony közeledtével pedig ajándékokat. Ebben segíthet a Budapest Design Map is, amely a korábbi évek sikerét követően idén második kiadványával jelentkezik és számtalan fővárosi, design szempontból releváns lokációt mutat be. Több mint százkilencven budapesti helyszín szerepel az online és fizikai formában is bárki számára elérhető térképen. A szerkesztők arra ösztönöznek, hogy ezúttal legyenek kiváló minőségű, hazai tervezők által készített ajándékok is a fa alatt, így támogatva a magyar cégeket.

© Mohai Balázs

A Budapest Design Mapet immár 9. éve állítja össze a Budapest Design Week stábja, egybegyűjtve a város legizgalmasabb designhelyszíneit. Kreatív divat- és ékszerkészítő stúdiókkal, múzeumokkal, galériákkal és a szakma legérdekesebb műhelyeinek sokaságával szólítja meg a kíváncsi közönséget. Az évről-évre egyre több helyszínnel bővülő paletta eredményeképp idén közel 200 színtérrel és programmal készülnek a szervezők. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából, a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában kiadott térkép a hazai design sokszínűségére hívja fel a figyelmet.

A térkép segít felfedezni a főváros legfontosabb designhelyszíneit és egyúttal a karácsonyi bevásárlás kalauza is lehet. Megmutatja, hol lehet egyedi lakás- és divatkiegészítőket (például restaurált bútorokat, személyes megrendelésre készült illusztrációkat, organikus pamutvászon táskákat, betonékszereket), kerámiákat, használati és dekorációs tárgyakat, fenntartható szemlélet mentén készült darabokat és egyéb apróságokat kapni. Aki egy szép noteszre vágyik az új évre, az is megtalálja, amit keres, de ezen kívül porcelánok, kézműves termékek, könyvek, táskák és plakátok is szerepelnek a gyűjtésben.

© Mohai Balázs

 „A Magyar Formatervezési Tanács küldetésének tartja, hogy segítse a magyar kis- és középvállalkozásokat. Ennek egyik eszköze a Budapest Design Map is, ami a karácsonyt megelőző időszakban átfogó segítséget nyújt azoknak, akiknek fontos a jó     minőség és hazai szakértelem. A legújabb kiadásban nemtől és kortól függetlenül mindenki könnyedén megtalálhatja az ideális karácsonyi ajándékot” – fogalmazott Osvárt Judit, a Budapest Design Week kurátora, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A korábbi évekhez hasonlóan a térkép megtalálható a város legtöbb turista információs irodájában, design üzletében és egyes belvárosi pontokon. Az online verzióban pedig a designpontok egy könnyen használható Google Maps layer változatban érhetők el.

© Mohai Balázs

Forrás: Budapest Design Map

,