Szalóki Ági adventi gyerekkoncertje az Urániában

December 5-én, vasárnap, Mikulás előnapján, Szalóki Ági adventi gyerekkoncertjével várja a gyerekeket és a felnőtteket az Uránia Nemzeti Filmszínház. Szalóki Ági és zenésztársai, Csókás Zsolt (gitár, ének), Rácz Krisztián (gitár), Szalai Péter (tabla, ütőhangszerek), Födő Sándor „Fodo” (ütőhangszerek, ének) és Kovács Zoltán (nagybőgő, ének) visszatérő vendégei az Urániának a karácsonyi ünnepek közeledtével. Tavaly sajnos elmaradt a karácsonyváró a járványhelyzet miatt, így Ágiék két év után térnek vissza az Uránia színpadára. Sok minden változott azóta. Talán a legfontosabb változás, hogy immár Ági is anyukaként áll színpadra, hiszen áprilisban megszületett kisfia. Mint mondja, Áron még nem kap csokit, szaloncukrot, de ha találkoznak a Mikulással, az számíthat arra, hogy a szakálla és a szánja különös érdeklődést fog kiváltani. 

Szalóki Ági © Emmer László

Az előző évek nagysikerű koncertjeihez hasonlóan az elhangzó dalok a Körforgás, a Cipity Lőrinc és a Gingalló című lemezek, illetve a Téli-nyári laboda dalaiból valók. Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt énekelt versek, többek között Erdős Virág, József Attila, Szabó Anna Kyoko, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor megzenésített művei, de szerepel a programban sok ismert karácsonyi gyerekdal is. Ági, ahogy mindig, idén is készül majd meglepetéssel! 

Az előadás az Uránia Nemzeti Filmszínház Zenei példaképek Beethoventől Kallós Zoltánig című koncertsorozatának része. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Emberi Erőforrás Támogató (EMET) támogatásában megvalósuló sorozatban olyan zenei rendezvények valósulnak meg, amelyek a kortárs zenekultúra történeti kapcsolódásait kutatják, arra a kérdésre keresve választ, hogy kik inspirálják a kortárs zenei élet kiemelkedő tehetségű művészeit. 

http://urania-nf.hu/koncert/szaloki-agi-adventi-gyerekkoncertje-2021

Forrás: Uránia Nemzeti Filmszínház

,