MOHAestek

Az Orkesztika Alapítvány és a MOHA-Mozdulatművészek háza programsorozata, a MOHA estek továbbra is izgalmas előadásokkal várja a közönséget.

Persona © Dusa Gábor

A MOHA estek november- decemberi programja:

Magyar Mozdulatművészeti Társulat – Persona

2021. 11. 14. (vasárnap) 19:00

2021. 12. 05. (vasárnap) 19:00

„Új bemutatónk Haraszti Adrienn táncművészünk korábbi szólójának újragondolása. Az átdolgozás során a szólóból trió született. Persona, mint személy, melyhez a mai nyelvben már negatív jelzőt ragasztunk, vagy mint álarc, aminek fenntartásával, vagy az attól való megszabadulással mindenki mélységesen küzd. Hiszen a maszkok alatt mind valódi személyek vagyunk..

A darab az egyén önmagával és a külsőségekkel szembeni küzdelmét vizsgálja, a vágyat, hogy megszabadulhasson az álarctól, és megtalálja saját letisztult önvalóját.

Dimenziók © Dusa Gábor

Magyar Mozdulatművészeti Társulat – Dimenziók

2021.11.26. (péntek) 19:00

2021.12.10. (péntek) 19:00

„Az előadás az élet, a halál, a gyász, a túlvilág, és a különböző dimenziók témáját vizsgálja. Valójában mi is a lét? Lehetséges-e a dimenziók közötti átjárás? Létezik-e másik dimenzió egyáltalán?

Rétegről rétegre tárul fel a nézők számára a jelentés, látunk egyre mélyebbre, miközben távolodunk és elmerülünk ebben az éteri világban…

A háttérvetítés teremt újabb síkot, így válik az előadásban szereplő – a testben és lélekben is jelen levő – táncosok teste térbeli vászonná.”

Madame Deficit © Dusa Gábor

Mándy Ildikó Társulata – Madame Deficit

2021.11.27. (szombat) 19:00

2021-ben utoljára!!!

„Egyszemélyes előadás, amelyet Marie Antoinette személye inspirált, az idegenként való létezésről, a magányról, a szerelemről, a vágyakról, a kompenzációkról…”

Az előadások megtekintéséhez regisztráció szükséges, hely és jegyfoglalás az „info@mozdulatmuveszet.hu” – címen.

Részvétel az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően!

Helyszín: MOHA – Mozdulatművészek Háza

Budapest, 1097, Tagló u 11-13. (a Kemikál telepen)

Támogatók : Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI),Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Magyar Művészeti Akadémia (MMA), Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza, Kontakt Táncért Alapítvány