#BUDAPESTNAPJA – JÁTÉK, KALAND, ALKOTÁS, ZENE MINDEN SZINTEN – Egész napos programsorozat a BTM Vármúzeumban kicsiknek és nagyoknak

A mai Budapest 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda városának egyesítésével. A főváros születésnapja alkalmából egész napos, a városegyesítés évfordulójához kapcsolódó programokkal várjuk az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat. A múzeumi forgatagban állomásról állomásra haladva a korszakot megelevenítő kézműves foglalkozásokon, a korabeli divathoz, építészethez, várostervezéshez kapcsolódó műhelymunkákon vehetnek részt látogatóink, valamint megismerkedhetnek múzeumunk olyan különleges műtárgyaival is, mint a Polyphon zenegép, vagy a már a városegyesítést megelőzően is használt nyomdagép.

© Keppel Ákos

Ajánló a teljes programkínálatból:

Hogyan öltözködtek a gyerekek Pest- Buda -Óbuda egyesítésének idején? – Korabeli öltöztetős baba, viseletek felpróbálása, történetmesélés tárgyakkal, sztorilapokkal. A BTM festményei, gyerekábrázolásai alapján textillel dolgozunk, a nagyon kicsik színezhetnek.

Mivel játszottak a gyerekek a 19. század második felében? – Korabeli gyerekábrázolások felhasználása, a készítendő tárgy egy kis dob, ami a közelgő adventi időszak okán már lehet akár karácsonyfadísz is.

© Keppel Ákos

Bevásárlás a középkorban és ma – Tárgykereső, beszélgetés a vásárlási szokásokról

Új város születik-Budapest 1873-as címere – A címer színeiből, azok felhasználásával papírvirág-koszorút (fejdíszt) készítünk. A feladattal a nagyon kicsik is elboldogulnak.

Milyen volt Budapest az egyesítés évében? – Készítsd el a saját utcaképedet! Korabeli fotók, grafikák felhasználásával montázsszerűen saját utcaképet készítünk.

© Keppel Ákos

Polifon zenegép melódiái a Budapest – Fény és árnyék-kiállításban, középkori élőzene a kápolnában

Belépés múzeumi belépőjeggyel, a szokásos kedvezmények érvényesek. Online jegyvásárlás:  https://www.jegy.hu/program/budapestnapja-jatek-kaland-alkotas-zene-minden-szinten-128490/757410

Teljes program: https://varmuzem.hu/budapestnapja2021.html

© Keppel Ákos

,