Újraindul az Új bábszínház Újbudán sorozat – Október 17-én kezdi az évadot a Manna Matiné a B32-ben

A Manna Produkció és a B32 Galéria és Kultúrtér közös programsorozata ötödik évadát kezdi október 17-én két előadással, melyek hagyományosan délelőtt a gyermekekhez, este pedig a felnőttekhez szólnak a bábok nyelvén. A családokat egy modernkori Jancsi és Juliska történettel várják, a felnőtteket pedig Dancing On A Grinder című produkcióval, ami a párkapcsolati viszonyrendszert állítja fókuszba.

A bábműfaj népszerűsítése és a tehetséggondozás a célja a Manna Matiné sorozatnak, mely október 17-én indul újra Újbudán, a B32 színpadán. A Manna Produkció támogatásával több független színházi bábelőadás jött létre az elmúlt években, amely főként fiatal, pályakezdő rendezők és színészek munkái. A sorozat öt éve várja a nézőket a Bartók Boulevard-on, délelőtt 10:30-kor rendszerint gyerekelőadásokkal, este pedig a tinik és a felnőttek számára kínálnak bábos produkciókat. A sorozat nem csupán olyan bábelőadásokat hoz el a fővárosba, melyek egyébként nem lennének elérhetőek a budapesti nézők számára, hanem teret ad az új, kísérleti kezdeményezéseknek is a bábszínházi területen. Ennek köszönhetően az idei évad első felében több új bemutatót is láthat a közönség. Az évadnyitón, október 17-én délelőtt a KL Színház érkezik a B32-be, este pedig Kovács Domokos önálló fizikai bábszínházi előadását láthatja a közönség.

A nyitó előadás egy mai Jancsi és Juliska előadás, ahol Grimm testvérek ismert meséséjéből egy igazi családi történet kerekedik, sokunk számára ismerős perpatvarral, szeretetről, elfogadásról, egymás támogatásáról és nem utolsó sorban a testvéri szeretetről. A rendező Boráros Milada, a szereplők Keresztény Tamás és Nagy Petra. Az előadást 6 éves kortól ajánljuk.

A hétvégén még egy előadás várja a Manna Matiné keretében a közönséget, amelynek fókuszában a férfi-női kapcsolat és a párkapcsolati dinamika áll. Kovács Domokos embernagyságú bábbal készült előadása arra keresi a választ, hogy vajon mennyire predesztinálják a kapcsolati erőviszonyokat a társadalom által elvárt, hagyományos szerepkörök? Mindezt a kortárs tánc és a bábszínház kettőséből született új forma, a fizikai bábszínház nyelvén. Az előadást elsősorban 14 éven felülieknek ajánljuk.

A sorozat idén is rendszeresen jelentkezik, minden hónap második vasárnapján szintén két-két független bábelőadással. Novemberben Marica Bábszínháza érkezik a Kecskekatonaság című produkció premierjével, este pedig a KL Színház Kisgömböc című előadását láthatja majd a közönség. Advent harmadik vasárnapján pedig különleges ünnepi programmal készül a Manna Matiné az Éneklő Betlehemmel és a homokanimációs Teremtésjátékkal.

A Manna Matiné előadásai a B32-ben 2021-2022-es évad első felében:

2021.10.17.

10:30 KL Színház: Jancsi és Juliska édes álma

20:00 Kovács Domokos: Dancing On A Grinder

2021.11.14.

10:30Marica Bábszínháza: Kecskekatonaság

19:00 KL Színház: Kisgömböc

2021.12.12.

10:30 Marica Bábszínháza: Teremtésjáték

17:00 KL Színház: Éneklő Betlehem

Jegyek vásárolhatóak a helyszínen és online a b32.jegy.hu oldalon.

B32 Galéria és Kultúrtér – 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.

Jegyfoglalás és információ: 1-787 0039, b32@ujbuda.hu

Web: b32kulturter.hu

,