Anyuci pici fia avagy Csókol anyád! – online premierre készül a Bethlen Téri Színház és a Manna

Szeptember 27-én láthatja először a közönség a Bethlen Téri Színház és a Manna Találkozások ONLINE tehetségprogram pályázatának előadását, a Csókol anyád! című darabot. A szülő-gyermek kapcsolat néha viccesen komoly helyzeteiről szóló előadás főszereplői Vándor Éva és Szalai Ádám. A YouTube csatornán követhető stream előadás rendezője Ivanics Tamás.

© Kállai-Tóth Anett

A Találkozások tehetségprogram célja öt éve pályázati úton biztosít lehetőséget pályakezdő rendezőknek, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt olyan előadásokkal, melyek két generáció találkozását ösztönzik. A kiválasztott pályaműnek két olyan művész számára kell művészi feladatot adnia, akik között legalább két generáció a különbség. A Találkozások sorozatban már több nagyon sikeres előadás született, melyeket a bemutatásuk óta műsorán tart a Bethlen Téri Színház. A tehetségprogramot a színház területéről sokfelé bővítették az ötletgazdák, volt cirkuszi kezdeményezés is, és az előző évadban az online előadások készítésére vonatkozó kiírás.

© Kállai-Tóth Anett

A Találkozások ONLINE első előadását Ivanics Tamás színész-rendező pályázata alapján szeptember 27-én mutatják be a virtuális térben. A színészek, Vándor Éva és Szalai Ádám minden előadást élőben játszanak, tehát valódi stream produkcióról van szó, melyet a premier után rendszeresen láthat majd a közönség. A Csókol anyád című komédiát egyrészes online levélfilmmé alakította Szász Hanna dramaturg és a rendező.

© Kállai-Tóth Anett

Az előadás egy anya-fiú kapcsolat örömeit és konfliktusait mutatja be. A főhős Varga Zsombor állandóan menekül. Vargáné Erika, az anyja, ugyanis hosszú évek óta kergeti. Zsombi az ország túlsó végébe költözik, a címét is titkosítja, de az anyai szeretet nem ismer sem határokat, sem lehetetlent. A mama bárhol ott terem, hogy segíteni tudjon a kicsi fiának. Vajon meddig lehet menekülni? És meddig lehet üldözni? Vajon képesek szembefordulni és találkozni egymással?

Az online előadás megtekintése után a színészek – szerepeikből kibújva – a látottak alapján közös gondolkodásra invitálják a nézőket. A zoom felületen megtartott, várhatóan félórás beszélgetésen való részvétel fakultatív.

Az előadásra a jegyek elérhetőek: https://www.jegy.hu/program/sam-bobrick-julie-stein-csokol-anyad-126969/745270

A nézők emailen egy youtube linket fognak kapni az előadás napján, a kezdés előtt fél órával.

© Kállai-Tóth Anett

________________

A Találkozások tehetségprogram keretében a Manna és a Bethlen Téri Színház bemutatja:

Sam Bobrick – Julie Stein: Csókol anyád!

Zöldi Gergely fordítása alapján a szövegkönyvet készítette Szász Hanna és Ivanics Tamás

Szereplők:
Vargáné Erika: Vándor Éva 
Varga Zsombor: Szalai Ádám

Dramaturg: Szász Hanna
Drámapedagógiai konzulens: Szalai Ádám 
Technikus: Váradi András
Rendezőasszisztens: Balázs Fanni 
Mentor rendező: Gáspár Ildikó  
Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn 
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Ivanics Tamás

Forrás: Manna