Tiszta Tisza, Boldog Bodrog, Derűs Duna! A Mórának is fontos!

Az Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért című, kiadónk 70. születésnapjára 2020-ban megjelent kötet idén elnyerte a HUBBY Az Év Leginnovatívabb Könyve díját.

Az idei szelektív hulladékgyűjtő világnapon a díjjal járó pénzjutalmat kiadónk a Pet Kupa tevékenységének támogatására ajánlotta fel.

https://mora.hu/konyv/amikor-a-kukak-vilagga-mentek-mai-mesek-a-zold-jovoert?utm_content=book&utm_campaign=newsletter_2021_9_23_3&utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&user_id=0487463f29d44dc

A kötetről:
A természet és az állatok szeretete örök témája az ifjúsági- és gyerekirodalomnak. Számos klasszikus népmesénk mellett Fekete István, Lázár Ervin vagy épp Nógrádi Gábor művei is tanúskodnak arról, hogy a tágabb környezetünk iránti érzékenység mindig jellemezte az írókat. Kiadónk fontosnak tartotta egy olyan könyv létrejöttét, amelyben ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket.

A könyvben sok különféle nézőpont és értelmezés olvasható. Van, akit inkább az állatok iránti felelősségvállalás ihletett meg, van, aki szerint csodára is szükségünk van a változáshoz, és van, aki az apró, de szívből jövő tettekben lát megoldást.

Az Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért című kötetünkben huszonnégy kortárs író meséje olvasható. A népes szerzőgárda összeállításakor fő szempontunk az volt, hogy minél átfogóbb és színesebb képet adjunk a kortárs magyar gyermekirodalom alkotóiról. A huszonnégy felkért szerző, valamint a tizenhárom illusztrátor névsora már önmagában szavatolja, hogy egy igen sokszínű könyvet kaphasson kézhez az olvasó.

Az antológia meséit a 6-12 év közötti korosztálynak ajánljuk, de felnőtteknek is hasznos, lebilincselő olvasmány.

Az Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért nemcsak tartalmában, kivitelében is zöld könyv, mivel hazai nyomdában környezettudatos nyomdatechnikával készült.

A Pet Kupáról:
A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma! A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. Ez a környezetvédelmi akció úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben rendezvényeket, hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. Három fő célunk: élő vizeink védelme, a vízi sportok (kajak, kenu) népszerűsítése és a közösségépítés.

https://petkupa.hu