GK Társulat, MANK Galéria – A tér testamentuma performansz

Szeptemberben nyílt meg Gergye Krisztián önálló kiállítása Szentendrén a MANK Galériában, A tér testamentuma címmel, ahol a képek mellett egy medence-térinstallációt is bemutat a művész. Ezt az objektumot tölti meg élettel Gergye Krisztián szeptember 25-én egy különleges, egész napos performansz keretében. A három stációból álló produkciót nemcsak a MANK Galériába látogatók láthatják majd, hanem online is követhető lesz.

Fotó forrása: MANK Galéria

Gergye Krisztián táncművész és koreográfus az akvarelljeiből összeállított kiállításához kapcsolódó performanszt mutat be a MANK Galériában szeptember 25-én 11 és 20 óra között. A rendhagyó egész napos performansz részeként egy tárlatvezetésen is részt vehetnek a látogatók.

„A performansz 3 stációból áll. Az első a tér metamorfózisa: egy hosszú – de inkább az idő nélküli szót használnám –, előkészületből áll, amiben a térinstalláció folyamatos transzformálódását lehet figyelemmel kísérni, ez egyben előadóművészeti másrészt festői tevékenység. Ebben az alkotói gesztusok váltakoznak előadói jelenléttel, annak függvényében, hogy a kiállítás terében van-e néző személyesen vagy sem. A második stáció egy közös tárlatvezetés Sipos Tündével, a kiállítás kurátorával. A harmadik stációnak pedig a tér testamentuma címet adtam, ami egy újabb, már abszolút előadóművészeti performansz, amiben szinte külső szemlélői helyzetből igyekszem belépni a hosszasan transzformálódott térbe. Interaktivitás annyiban lehetséges, amennyiben a néző jelenléte, tekintete módosítja az én jelenlétemet. A provokatív interakciót nem szeretem, tényleg a lelassulás a cél, egyfajta közös meditatív állapot elérése.” – mondja a produkcióval kapcsolatban Gergye Krisztián.

Fotó forrása: MANK Galéria

A tér metamorfózisa című egész napos performaszt a Gergye Krisztián Társulat közösségi oldalán lehet majd követni online. Az érdeklődőket pedig várja Szentendrén a MANK Galéria a szeptember 25-én szombaton 18 órakor kezdődő tárlatvezetésre is, ahol a művész Sipos Tünde művészettörténésszel közösen kalauzolja körbe a látogatókat.

A kiállítást október 2-áig tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó forrása: MANK Galéria