Üzenet a Magyar Dráma Napján

Szeptember 21-én ünnepeljük a Magyar Dráma Napját. Idén – a Színházi Világnapon már hagyományos üzenethez hasonlóan – Az ember tragédiája 2.0 című előadás premierjéhez (szeptember 25.) kapcsolódva a dráma négy írója fogalmazta meg gondolatait a jeles nap kapcsán. 

Csendes-óceáni-szín © Kiss László 

A Vörösmarty Színház Az ember tragédiája 2.0 című előadását szeptember 25-én mutatja be. A grandiózus színháztörténeti vállalkozás a teljes társulat közreműködésével folytatja a madách-i gondolatmenetet, végigkalauzolva a nézőt a 20-21. század mérföldkőnek számító történésein.

A Magyar Dráma Napja alkalmából a Vörösmarty Színház rejtélyes, meglepetésekkel teli kulisszajárást szervezett, amelynek keretén belül a látogatók Az ember tragédiája 2.0 egyik próbájába is betekinthet.

Fogadják szeretettel Závada Pál, Márton László, Darvasi László és Tasnádi István üzenetét!

Szeptember 25-én megelevenedik a múlt, beleshetünk Picasso műtermébe, részt vehetünk a Titanic indulásának előestéjén egy bálon, a nagyváradi és a berlini pezsgő kulturális életben is megmártózhatunk, és napjaink, valamint a közeljövő fenyegető globális problémáinak tükrébe is belenézhetünk. A 2021/22-es évadot a Vörösmarty Színház egyik kiemelt vállalkozásával, Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatójával folytatja.

Dél-francia-szín © Kiss László

Madách Imre a XIX. század végén befejezte nagy emberiség-költeményét. De a történet nem ért véget. A Vörösmarty Színházat az izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorta Ádámot és Évát a huszadik század. Felkérésükre ennek nyomába eredt a mai magyar irodalmi élet négy kiváló személyisége, Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál

Nagyvárad, Berlin.szín © Kiss László

Színházunk négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János állítja színpadra a grandiózus művet, amely a teljes társulat közreműködésével kalauzolja el a közönséget a közelmúlt, a jelen és a jövő kalandokban gazdag virtuális túráján. Négy író, négy rendező, egy társulat – ez a garancia arra, hogy Madách művének folytatása valóban húsba markoló, elgondolkodtató és felemelő élményt nyújtson.

Titanic-szín © Kiss László

Az ősbemutatóhoz kapcsolódva már megjelent Az ember tragédiája 2.0 című könyv, a Kossuth Kiadó gondozásában. A köteteket a színház előterében lehet megtekinteni és megvásárolni.

Forrás: Vörösmarty Színház

,