Árvák – Először Budapesten

A nagy sikerrel bemutatott darab ezúttal Budapesten először lesz látható szeptember 22-én és 24-én. A Manna és a Szentendrei Teátrum támogatásával létrejött előadás a kortárs angol író Dennis Kelly: Árvák című darabját keltette életre Horváth János Antal rendezésében. Az égető társadalmi problémákat is felmutató előadásban Lovas Rozit, Lengyel Tamást és Molnár Áront láthatja a közönség a Radnóti Tesla Labor színpadán.

© Kállai-Tóth Anett

Az alkalmi társulat már a tavasz folyamán kezdett dolgozni az előadás megvalósításán. Horváth János Antal fordította Dennis Kelly darabját, és Tóth Réka Ágnes dramaturggal készítették el a magyarországi bemutató szövegkönyvét. Az előadást a Radnóti Színház Tesla Laborban próbálták, ahol októbertől rendszeresen látható majd a produkció.

© Kállai-Tóth Anett

Dennis Kelly szövegében az fogott meg a legjobban, hogy egyszerűen nem tudtam letenni, és miután befejeztem hetekig még a fejemben volt, és ezt egy valószínűsíthető nézői reakcióként fogtam fel. Olyan hihetetlenül izgalmas dramaturgiával és okos dialógokkal beszél egy égető társadalmi problémáról, ami észrevétlenül köti le a nézőt és gondolkodtatja el.mondja Horváth János Antal rendező.A magam részéről azt gondolom, hogy az előadás nagyon szórakoztató, van benne egy jó adag humor, – humor nélkül talán nem is érdemes színházat csinálni, – ezen felül egy lebilincselő krimi, aminek a középpontjában egy fontos társadalmi kérdés áll. Minden adott egy teljeskörű, igazi színházi élményhez.

© Kállai-Tóth Anett

Az előadás látványvilágát Szabó Márton alkotta, a jelmezekért Kisprumik Ádám felelt.

Az előadásra jegyeket az alábbi linken válthatnak:

https://radnotiszinhaz.jegy.hu/program/arvak-124818/728178

Dennis Kelly

Árvák – magyarországi bemutató

A MANNA és a Szentendrei Teátrum produkciója

Szereplők: Lovas Rozi, Lengyel Tamás, Molnár Áron

Fordította: Horváth János Antal

Látvány: Szabó Márton

Jelmez: Kisprumik Ádám

Dramaturg: Tóth Réka Ágnes

Rendezőasszisztens: Fazekas Anna

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Horváth János Antal

Danny és Helen ünnepi vacsorára készülődnek, amikor belép Helen öccse, Liam, csurom véresen. Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszülő félelemről és bizonytalanságról, vagyis arról, ami a legjobban meghatározza a mindennapjainkat. Szereplőinknek nem biztos, hogy van feloldás, de a nézőknek még lehet.

Az előadást 16 éves kor felett ajánljuk.