Szomorú és magányos vagy? Meghittségre és közelségre vágysz, de komplexusaid vannak? Gyere közelebb…

Október 1-én kerül először színre a Thália Télikertben Patrick Marber színdarabja, a Közelebb, ami az 1997-es premiert követően hamarosan London és New York legnagyobb, legbotrányosabb sikerévé vált. A darabból 2004-ben azóta kultikussá vált film is készült Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman és Clive Owen főszereplésével.

© Thália Színház/Bodnár Zsófia

A Közelebb története egy szerelmi kvartett két nőre és két férfira hangszerelve: Alice, egy fiatal, vagány sztiptíztáncosnő, Dan, egy valaha írói álmokat dédelgetett nekrológíró, Larry, egy nyers modorú bőrgyógyász és Anna, egy titokzatos fotóművésznő élete gabalyodik össze végzetesen, egy nagyváros sűrűjében.

© Thália Színház/Bodnár Zsófia

Marber szépen megfogalmazott kortárs drámája – hétköznapi vágyainkról, kapcsolatainkról, a kapcsolataink elromlásáról – Horváth Csaba rendezésében lesz látható, aki pár éve az újonnan megnyílt játszóhelyen szintén egy kultfilm által világhírűvé vált mű színpadi változatát, a Trainspottingot vitte színre.

© Thália Színház/Bodnár Zsófia

Az előadás szereplői Zayzon Zsolt, Gubás Gabi, Mózes András és Tóth Eszter.

A darabot Upor László fordította, dramaturg: Perczel Enikő. A jelmezeket Benedek Mari, a díszletet Kiss Benedek Kristóf és Kalászi Zoltán álmodták meg.

Jegyek már elérhetők: https://thalia.hu/jegyek-musor/

© Thália Színház/Bodnár Zsófia