A nyár véget ért, de a Kultkikötő folytatódik! – A Balaton-part ősszel sem marad kulturális programok nélkül

Véget ért a Balaton leghosszabb összművészeti fesztiváljának nyári évada: az idén 16. éve működő Kultkikötő öt állandó helyszínén (Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban) július és augusztus hónapban szinte minden napra jutott valamilyen kisebbeknek vagy nagyobbaknak szóló kulturális program. A nyár vége azonban nem jelenti azt, hogy a környéken élők, vagy a Balatonra látogatók kulturális programok nélkül maradnak: a Kultkikötő ősszel is folytatódik!

Beck Zoltán


Török Ádám és a MINI koncert, Malek Andi Soulistic koncert, Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka, Beck Zoltán szerzői estje, Marc Camoletti – BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában című vígjátéka, valamint Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán kiállítása. Többek között ezekkel a programokkal fordul rá az őszre a Kultkikötő.

„Az ősz legizgalmasabb pontja szervezői szempontból vitathatatlanul az Alsóörsi Amfiteátrum megnyitója lesz. A jövőben a szabadtéri helyszínre mostantól a Kultkikötő szállítja a programokat. Ennek az együttműködésnek a nyitánya lesz a szeptember közepére szervezett programsorozat” – mondta Nagy Viktor.

A rendezvénysorozat alapító-igazgatója elmondta: szeptember 17-én este Malek Andi Soulistic koncert, 18-án este pedig Csányi Sándor, Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátéka lesz látható ezen a festői környezetben található színpadon, ahol a gyerekek sem maradnak programok nélkül: szombat délelőtt ingyenes családi játszóház és bábszínház várja a legkisebb nagyérdeműt. 

Konkoly Gyula


Az Alsóörsi Varázserdő nyitóeseményének részletes programja ezen a linken található.

Szintén az északi-parton, csak éppen Badacsonyban szeptember 11-én Török Ádám és a MINI ad idényzáró szuperkoncertet, de azért a színvonalas zenei programoknak teret adó frissTerasz színpada nem marad sokáig fellépő nélkül: egy héttel később, Beck Zoltán, „Gyereknek bátor” című irodalmi estjét láthatja és hallhatja a közönség.

A Török Ádám és a MINI koncertről itt, Beck Zoli irodalmi estjéről pedig itt talál további információkat.

Szerencsére a déli part közönsége sem marad programok nélkül. Érdemes útba ejteni Balatonboglár emblematikus kápolnáit, ahol az Áramlatok kiállítás-sorozat keretében Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán kiállítása lesz látható szeptember 10. és október 3. között. Konkoly Gyula: „Kilenc dumbi Korniss Dezsőnek” című kiállítását a Kék kápolnában, Ötvös Zoltán: EZIDŐTÁJT című tárlatát a Vörös kápolnában lehet megtekinteni.

Szintén Balatonbogláron lesz Marc Camoletti – BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában című vígjátéka is.

Az Áramlatok kiállítás-sorozatról bővebben itt, a Hatan pizsamában című darabról pedig itt talál további információkat.

Forrás: Kultkikötő