Csillagok találkozása a Müpában: John Travolta jelenlétében adott telt házas koncertet Anna Netrebko

Mintegy 1200 fős közönség számára bizonyult maradandó élménynek augusztus utolsó hétvégéjén a Müpa 2021/22-es évadát indító programok várva várt eseménye, Puccini Tosca című operájának koncertszerű előadása. A telt házas eseményen a legendás amerikai filmszínész és producer, John Travolta is jelen volt.

Káel Csaba, John Travolta, Anna Netrebko, Yusif Eyvazov © Nagy Attila, Müpa

John Travoltát a koncert előtt Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója fogadta a Müpában és körbevezette a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Filmintézet Nagylátószög – 120 éves a magyar film című kiállításán is. Az előadás utolsó hangjainak kicsendülését követően a közönség nem szűnő, álló tapssal ünnepelte a főszerepekben hallható világhírű énekeseket, Anna Netrebkót, Yusif Eyvazovot és Elchin Azizovot. A többek közt A szombat esti láz és a Ponyvaregény című filmek főhőseit megformáló Travolta a koncertet követően személyesen gratulált a fellépő művészeknek és elragadtatva beszélt a Müpa-élményről: a Duna-parti épület szépségéről, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem akusztikájáról és az általa hallott koncert elsőrangú művészi színvonaláról.

Anna Netrebko, Elchin Azizov © Nagy Attila, Müpa
Puccini: Tosca, tapsvihar © Nagy Attila, Müpa

Az operavilág álompárosa, az orosz származású osztrák szopránénekes Anna Netrebko és férje, az azerbajdzsáni tenor Yusif Eyvazov, valamint Jader Bignamini olasz karmester 2016-os müpabeli debütálásukat követően első ízben tértek vissza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem pódiumára. Az Eyvazovhoz hasonlóan azeri Elchin Azizovot, a moszkvai Bolsoj pompás orgánumú erősségét pedig Scarpia szólamában láthatta először a Müpa közönsége.

Yusif Eyvazov © Nagy Attila, Müpa
Yusif Eyvazov, Anna Netrebko © Nagy Attila, Müpa

https://www.facebook.com/MupaBudapest/posts/10158168336371129

https://www.instagram.com/p/CTMpryjKljG/

Forrás: Müpa