Hegedűs 2: A kifinomult ízléssel töltött atombomba, avagy a vizuális létminimum alatti élet, várakozással teli buszmegállói

Az internet képtárából kölcsönzött, szleng értelemben, már önmagában is szürreális, a vizuálisan érzékenyek számára pusztító hatású építmények, H2 mű-tőasztalán, professzionálisan transzformálva, művészettörténeti értelemben is szürreálissá váltak. Ezt többnyire oly módon tette, hogy a kép saját testrészeit, (képrészleteit), átültette az alap képekbe.

Hegedűs 2 László: Atombomba

A képlelet feloldódik a képzeletben. A létrejött transzplantált művek által, túl az esztétikán, a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállóiban, utazást tehetünk a művészet valószínűtlen valóságában.

(Asszociáció: Beatles, John Lennon-Paul McCartney: Varázslatos, misztikus utazás, Magical Mystery Tour, John Lennon-Paul McCartney: Vissza a Szovjetunióba, Back int he U.S.S.R.)

A sorozatfolyam Hegedűs 2, a szocializmus témakörének harmadik, befejező végállomása.

A nagy fehérvári árvíz és a Szocialista szürrealizmus titokzatos bája című konceptuális műveletei, az összesen 156 képből álló képanyag, egyben a múlt vizuális korlenyomatának emlékezete.

A kiállítás megtekinthető 2021. szeptember 3. és október 17. között vasárnap és hétfő kivételével naponta 12-17 óráig.
Helyszín: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kecskemét, Katona József tér 12.

www.fotomuzeum.hu

Hegedűs 2 László munkái szeptember 26-ig láthatóak még a Műcsarnokban (A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021, Képekben gondolkodnak | Filmesek fotói, Hét év – 150 kiállítás | 125 éves a Műcsarnok) és november 24-ig a Ludwig Múzeumban (Nagylátószög – 120 éves a magyar film). Szeptember 15-én, a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában nyílik immár hagyományosnak is mondható közös kiállítása lányával, Hegedűs Hanna Lénával.

Fotók forrása: Hegedűs 2 László

,