Babakocsik és kismotorok szállták meg Kecskemétet

Szombaton délután került sor a kecskeméti székhelyű Hírös Hét Fesztivál legaranyosabb programjára, a már több évtizedes hagyománynak örvendő, különleges babakocsis felvonulásra.

 @ Varga-Fekete Dániel

A fesztivál története egészen 1934-ig visszanyúlik, amikor is Móricz Zsigmond élő rádióadásban üdvözölte a legelső Hírös Hetet, a rendezvényt, ahol a kecskeméti hagyományokat és érteket ünnepelhetjük. Az 1934-es első rendezvény legnagyobb látványossága, a babakocsis felvonulás a mai napig az egyik legnépszerűbb program a széles kínálatból. Idén augusztus 22-én ismét felelevenedett ez a nagy múltú szokás és feldíszített babakocsik foglalták el a körutat. A menethez csatlakozó, pöttöm motorosok részt vehettek egy mókás ügyességi vetélkedőn is.

@ Varga-Fekete Dániel

A Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Társaság és a Kiskun Hagyományőrző Egyesület kíséretében indult el a feldíszített babakocsikkal, futóbiciklikkel és kismotorokkal felszerelkezett tömeg. A látványos családi felvonulás a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház tagjainak és munkatársainak szervezésében valósult meg.

@ Varga-Fekete Dániel

A legkreatívabb babakocsi-dekort, ahogyan minden évben, idén is díjazták. A lelkes résztvevők fantáziájának ezúttal sem szabott semmi sem határt, a menetben volt hajó, kiscica, retro kocsi és pillangós járgány is, az első díjat a Gólyahír fantázianevű babakocsi-dizájn nyerte el.

Forrás: Hírös Hét Fesztivál