Ha augusztus, akkor Hírös Hét Kecskeméten – Hamarosan indul a fesztivál!

A tavalyi kényszerpihenő után idén a kecskemétiek és környékbeliek örömére ismét megrendezésre kerül a Hírös Hét Fesztivál, a régió legnívósabb rendezvénye. A fesztivál idén augusztus 20-án startol el, és 9 napon keresztül várja a látogatókat a legkülönfélébb kulturális, gasztronómiai, zenei programokkal.

Reformkori divatbemutató, zenés előadással tarkítva, bábjátékok, HírösVacsora, DJ show, hagyományteremtő templomkoncert-sorozat, kistérségi gálaműsor, koktélparádé, ünnepi lézershow és persze jobbnál jobb koncertek – hogy csak néhányat említsünk az idei fesztivál kínálatából.

Tűzijáték helyett idén augusztus 20-án látványos, zenés, tematikus animációs lézershow kápráztatja majd el a nézőközönséget.

Különleges programokból tehát idén sem lesz hiány a Hírös Hét Fesztiválon, a rendezvény legcukibb eseménye pedig ezúttal is a hagyományos babakocsis felvonulás lesz. Már a legelső, 1934-es rendezvény legnagyobb látványossága is a kisgyermekek felvonulása volt, mely a mai napig az egyik legnépszerűbb a kuriózumok sorában. Idén augusztus 21-én ismét felelevenedik ez a nagy múltú szokás és feldíszített babakocsik és vagány kismotorosok foglalhatják majd el a körutat.

A Hírös Hét Magyarország legrégebbi fesztiválja, gyökerei egészen 1934-ig visszanyúlnak. Az évek során mindig is gazdag sokszínűség jellemezte a programkínálatot, ez a kilenc nap különleges élményeket tartogat, legyen szó akár iparművészetről, gasztronómiáról, könnyűzenéről vagy hagyományőrző programokról. Idén először azonban a komolyzene is nagy teret kap majd a rendezvényen, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával útjára indítjuk a Kecskemét, a templomok városa című programsorozatot” – árulta el Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató. Kecskemét főterén Közép-Európában egyedülálló módon minden történelmi egyház temploma megtalálható. Így a megyeszékhely főtere tökéletes helyszínt biztosít a hagyományteremtő céllal megálmodott, különleges ökomenikus templomkoncert-sorozatnak, amely öt különleges templomi koncertet kínál az értő fülű zenekedvelőknek.

Idén a fesztivál az augusztus 28-29-én megrendezésre kerülő Kecskeméti Repülőnappal is egyidőben zajlik majd, a légi látványosságra érkező többszázezres tömegnek remek kikapcsolódást nyújt a nap lezárásaként a Blahalousiana vagy éppen az Irie Maffia ingyenes koncertje.

Részletes programok: https://hiros7.hu/

Forrás: Hírös Hét Fesztivál