Szent Ignác útja – Camino Ignaciano – bemutató

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én, szombaton láthatja a nagyközönség először Tolvaly Ferenc legújabb filmjét, a Szent Ignác útját.

Szeptember 4-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be a Szent Ignác útja – Camino Ignaciano című filmet.

Megmutatni a láthatatlan, segíteni elmerülni a csendben – nem kevesebbre vállalkozik a zarándokfilmjeiről ismert direktor alkotása.

A Szent Ignác útjaforgatókönyve Tolvaly Ferenc El Camino 20 év múlva – Szent Ignác útja című regénytervezete alapján készült.

A regény, melyben a szerző feldolgozza a forgatás alatt gyűjtött tapasztalatait a filmmel egy időben, szeptember 2-án kerül a könyvesboltokba, a Kortárs Kiadó gondozásában.

Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyv alapján készült alkotás az élet legfontosabb utazására hívja nézőit: egy utazásra saját magunk mély megismerése és megértése felé.

A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt először tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját.

A forgatókönyvíró-rendező Tolvaly Ferenc filmje rávilágít az út spirituális és vizuális szépségeire. 

A Szent Ignác útja egyaránt hordoz üzenetet az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt érdeklődőknek és mindazoknak, akik változtatni szeretnének életükön kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, miközben a spanyol kultúra és a természet szerelmeseinek is egyedülálló élményt ígér.

A Szent Ignác útja – Camino Ignaciano operatőre Pataki Ádám, (#Sohavégetnemérős, Nagykarácsony). A társ-forgatókönyvíró Balázs Zsuzsa.

A spanyol jezsuita lelki vezető, José Luis Iriberri SJ magyar hangja Hegedűs D. Géza.

A zeneszerző Bencker László, aki többek között dolgozott Giorgio Moroderrel, a Munich Symphonic Sound Orchestrával, Placido Domingóval, a Wind együttessel, Jermaine Jacksonnal és Pia Zadorával. Jelenleg a Jethro Tull legendás frontemberével, Ian Andersonnal is kooperáló Soulmates nevű zenekar billentyűse.

A producer, Csáky Attila (Temetetlen halott, Papírrepülők, Kolorádó Kid, A mindenség szerelmese – Juhász Ferenc 90’), koproducere pedig Hidvéghy Melinda.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A Cameofilm Stúdió gyártotta, és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta.

Szeptember 9-től több fővárosi és vidéki moziban is megtekinthető lesz.

Forgalmazó az MTM Kommunikációs Zrt.

Forrás: Cameofilm Stúdió