ArTúr Fesztivál és Túri Vásár

arTúr Fesztivál

Az arTúr Fesztivál hagyományteremtő kezdeményezésként indult el 2002-ben, akkor még Művészeti Napok néven. Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították, hogy a rendezvénysorozat valós igényeket elégít ki. A teljes populációt célozza meg rendkívül gazdag és színvonalas programkínálatával. A látogatottsága egyre nő. Jellegzetessége, hogy több művészeti ág megjelenik palettáján: komoly- és könnyűzene, kortárs képzőművészet, táncművészet, színház, mozi. Fellépnek szóló előadóművészek, együttesek, hazai és – alkalmanként – külföldi művészeti csoportok.

Mezőtúr Város Önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy a többnapos programsorozat minden programpontját ingyenesen biztosítsa a látogatók részére.

Túri Vásár

Az esemény regionális és országos szinten öregbíti Mezőtúr városának hírnevét. Településünk már a városi rangjával megkapta a vásártartás jogát, így már a középkorban is rendkívül nagy jelentősége volt a vásárnak.

E napon is színes és változatos programkínálat jelenik meg a színpadon és a rendezvény teljes területén, hiszen számtalan kísérő esemény fogadja vendégeinket. A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjáról érkeznek kézművesek, tárgyalkotó mesteremberek szakmájukat bemutatni, amelyeket az érdeklődők kedvükre ki is próbálhatnak.

A Túri Vásárban több száz méter hosszan vásározókkal találkozhatnak, ahol a kézműves portékák mellett a mai modern termékek is megtalálhatóak. A vásári forgatag mellett vidámpark, gasztronómiai élvezetek, kiállítások, sportprogramok és tűzijáték várja az érdeklődőket.

Mezőtúr Város Önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy minden programpontot ingyenesen biztosítson a látogatók számára; valamint az, hogy az országosan ismert nevek mellett minden évben helyi alkotók is bemutatkozási lehetőséghez jussanak.

http://mkskft.hu/artur/

TÚRI VÁSÁR – 2021. AUGUSZTUS 10-15.