A Recirquel lesz a holland kulturális fesztivál sztárfellépője – A magyar társulattal hirdetik a Cultura Nova fesztivált, Groningenben az összes jegyet előre eladták

Tizennégy alkalommal lép fel a Recirquel augusztusban Hollandiában, ahol a magyar társulat két jelentős kulturális fesztivál, a Noorderzon és a Cultura Nova vendége lesz. A Vági Bence rendezte nagysikerű My Landet augusztus 13. és 22. között, míg az első külhoni fesztiválfellépésére készülő Solus Amort augusztus 27. és 29. között láthatja a holland közönség. A Recirquel az elmúlt években komoly ismertségre tett szert Hollandiában: a Cultura Nova hivatalos plakátjain a társulattal hirdeti a fesztivált, a magyar csapat tíz groningeni előadására pedig már elővételben elkelt az összes jegy.

My Land © Pályi Zsófia

Idén először szerepel a Recirquel az évente 135 ezer látogatót vonzó groningeni Noorderzon fesztiválon, amely a nemzetközi művészeti programokat ötvözi a klasszikus nyári fesztiválhangulattal. A Groningen város szívében található Noorderplantsoen parkban felállított sátrakban és színpadokon, valamint belvárosi helyszíneken egyszerre vannak jelen a színházi- és táncelőadások, a zene, az irodalom, valamint a vizuális művészet legmagasabb szintű képviselői a világ minden tájáról. Az idén 31. alkalommal megrendezett esemény presztízsét jól mutatja, hogy sok ismert nemzetközi társulat, művész és produkció elsőként a Noorderzon fesztiválon mutatkozik be a holland közönségnek. Komoly elismerés, hogy a Recirquel előadásaira már a fesztivál kezdete előtt egy héttel elővételben elkelt az összes jegy. 

My Land © Pályi Zsófia

A Recirquel My Land című előadását augusztus 13. és 22. között összesen 10 alkalommal mutatják be. A produkció, amely több nemzetközi fesztiválon is komoly szakmai elismerést gyűjtött már be, a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvözi. Az alkotás az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. A My Land a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit.

Solus Amor © Nagy Attila

A Recirquel jól csengő név már az ország másik jelentős augusztusi kulturális rendezvényén, a Cultura Nova fesztiválon, amely hivatalos plakátjain a magyar társulat nevével és új előadásával  csalogatja a látogatókat. A Recirquel idén negyedik alkalommal lép fel a rendezvényen, 2019-ben a My Land, 2018-ban a Párizs Éjjel, míg 2015-ben A Meztelen Bohóc című produkció aratott komoly közönségsikert Heerlenben. A Cultura Nova a tánc, a zene, a film és a vizuális művészetek különleges, úttörő formáit mutatja be évről évre, idén 31. alkalommal. A tíznapos fesztivál keretében színházi, filmes és zenei produkciók várják az eseményre látogatókat. Idén a társulat legújabb, Solus Amor című előadását tekintheti meg augusztus 27. és 29. között – összesen négy alkalommal – a holland közönség. A Müpa Fesztivál Színházában tavaly ősszel bemutatott produkciónak ez lesz az első külföldi fesztiválszereplése.

Solus Amor © Hirling Bálint

A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amor című előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

Solus Amor © Hirling Bálint
Solus Amor © Hirling Bálint

A Solus Amort és a My Landet szeptember 9-étől a magyar közönség is újra láthatja a Müpa színpadán.

***

További információ

www.recirquel.com

facebook/recirquel

instagram/recirquelcompanybudapest