JazzBazár – „Egy kis nyár, egy kis holdfény…” – A Borbély Műhely és Tompos Kátya nyáresti jazzkoncertje

Az Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály hazánk egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistája, aki ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként.

Borbély Műhely © Borbély Múhely

Kompozícióit jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. Számtalan lemez felvételén közreműködött, idehaza, Európa szerte, az USA-ban, Mexikóban és Ausztráliában is koncertezett, valamint nagy fesztiválokon szerepelt a legkülönbözőbb műfajok jeles hazai és külföldi képviselőivel. Horváth Balázs és a Junior Príma–díjas Tálas Áron a Borbély Műhely ritmusszekciójának biztos tagjai, mindketten a hazai jazzélet kiemelkedő muzsikusai, a The Qualitons frontembereként is ismert G. Szabó Hunor pedig 2018 januárjában csatlakozott a zenekarhoz. Az eMeRTon díjas zenekarnak öt albuma jelent meg a rangos BMC kiadó gondozásában, amelyek közül kettő (Meselia Hill, Gyere hozzám estére) a tekintélyes hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze” díjat.

Tompos Kátya © Szabó László

 A Junior Príma és Jászai-díjas Tompos Kátya igen fiatalon került a hazai színésztársadalom élvonalába. Színházi és filmszerepei mellett két szólólemeze is megjelent, a Keresztül Európán (2013) és a Holdjárat (2017) egyaránt bizonyítják kimagasló zenei tehetségét. A népszerű énekes-, színésznő magabiztosan kalandozik a különféle zenei műfajok világában, koncertjei mindig rendkívüli élményt jelentenek zenészkollégái és a közönség számára egyaránt.

Borbély Műhely zenészeinek és csodás hangú vendégének nyáresti koncertjén régi magyar slágerek feldolgozásai és jazz örökzöldek mellett különleges balkáni dallamok is felcsendülnek.

JazzBazár – „Egy kis nyár, egy kis holdfény…”
A Borbély Műhely és Tompos Kátya nyáresti jazzkoncertje
2021.08.13., 20.00, Várkert Bazár, Öntőház udvar