Ismerd meg Magyarország legizgalmasabb helyeit, mutasd meg Téged mi inspirál! A National Geographic Magyarország térképe felfedezőknek

Felfedezőnek születtünk! A National Geographic egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely során arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén. Továbbá a National Geographic is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni. Az ajánlások között szerepel a Zselici Csillagpark a Gombos-hegyi pincesor, és persze a hortobágyi Kilenclyukú híd is! 

Európa a magasból, Balatoni nádas

A National Geographic csatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés; és persze azoknak, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal. A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében.

Gombó hegyi pincesor

Mindemellett, a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic csatorna ajánlj az építészet, természet, technológia, tudomány történelem kategóriákban.  A honlapon olyan egyedülálló, különleges tájak szerepelnek, mint például a lenyűgöző hangulatú kisoroszi szigetcsúcs, a több méter magas zagyvarónai fekete salakkúpok, és a Zselici Csillagpark, amely hazánk egyik utolsó olyan területe, ahol szabad szemmel több ezer csillag látható. Az építészeti látványosságok között megtalálható az Osztrák-Magyar Monarchia idején létesített, hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya, valamint a Gombos-hegyi pincesor, amely az UNESCO Világörökség része.

Hajmáskér

Az ajánlások között szerepel még – többek között– a tapolcai Malom-tó, a Gemenci erdő, a szegedi Boszorkánysziget, a Szelidi-tó, a kőszegi Hétforrás, a Kőrösi Csoma Emlékpark, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára, a hortobágyi Kilenclyukú híd és a bagimajori szélmalom.

Terry Crews enjoys a freshly „hard boiled” seagull egg with Bear Grylls. (National Geographic/Ben Simms)

A National Geographic csatorna azokra is gondolt, akik szeretik az érdekes, izgalmas dokumentumfilmeket; és a tévé képernyőjén keresztül szívesen kalandoznak Magyarország határain túlra is. Augusztusban olyan izgalmas műsorokat lehet megtekinteni a NatGeón, mint az Európa a magasbólMúmiák királysága, Elhagyott építmények, továbbá elindul Bear Grylls: Sztárok a vadonban legújabb évadja is.

Zagyvarónai salakkúp

Térkép: https://felfedezonekszulettunk.hu/#terkep

Műsorok: https://www.natgeotv.com/hu/musorok/natgeo

Forrás: National Geographic