Augusztusban is kultfilmek a Budapest Rooftop Cinemával

Az ország legmeghatározóbb tető(kert)mozija, a Budapest Rooftop Cinema augusztusban is a már jól megszokott minőségű kultfilmekkel várja nézőit, és még BRC LIVE CINEMA NIGHTS tematikus sorozatát is folytatja. Együtt rophatjuk Vincent Vegával és Mia Wallace-szal, szaladhatunk különböző idősíkokban Christopher Nolan fejében, de borozgathatunk Provence-ban is, vagy felállhatunk Freddie Mercury mellé a Live Aid színpadára.

Jegyek és aktuális műsor: https://old.cooltix.hu/list/Budapest-Rooftop-Cinema

Adott két idősödő, szabad szájú gengszter, Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson), akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Van továbbá egy bokszoló, Butch (Bruce Willis), aki a hírhedt marffiafőnök, Marselleus Wallace (Ving Rhames) átvágását tervezi. Nem utolsósorban pedig, van egy piti rabló-párosunk is (Tim Roth és Amanda Plummer), akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules… Quentin Tarantino talán máig legsikeresebb mozija, a Ponyvaregény csütörtök este a tetőn!

Esemény: https://www.facebook.com/events/563550854823955

Vasárnap este az Animátrix világában üdvözöljük kedves nézőinket, amely a számítógépes animáció és a japán anime látványos ötvözetéből jött létre, a világ legnagyobb anime-alkotóinak közreműködésével. Mi történt a Mátrix előtt? Mi lett az emberiség utolsó városaival, hogyan zajlott a gépek elleni harc és hogy minek köszönhetően bukott el a teljes emberi civilizáció? Eljött az idő, hogy rákapcsolódjunk a rendszerre!

Esemény: https://www.facebook.com/events/3550726385030478

Ridley Scott nem sűrűn rendez romantikus feel-good mozit, de amikor igen, az pont annyira csodálatos, mint a jövő hétfőn vetített Bor, mámor, Provence. A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max lassan maga sem tudja, mihez kezdjen, minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya…

Esemény: https://www.facebook.com/events/155274699969445

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury (az alakításáért Oscarral jutalmazott Rami Malek) fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legnagyobb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének, Mercury féktelen életvitele bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják.

Esemény: https://www.facebook.com/events/614961639890134

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie. A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos feladatot kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is. Tenet a tetőn!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1442794586101843

Jövő csütörtökön aztán Tim Burtoné a terep, hogy a DC Comics-nak megalapozza a népszerűségét. Bruce Wayne (Michael Keaton), a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. Az élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. Kihasználja a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, és mindent megtesz azért, hogy a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker (Jack Nicholson) azonban sötét terveket forral Gotham város lakói ellen…

Esemény: https://www.facebook.com/events/155329896678287

DJ Bootsie a 2000-es évek óta megkerülhetetlen szereplője a nemzetközi és magyar táncklubok életének, neve fogalomként cseng a fesztiválok line-up listáin. A magyar hip-hop színtérből induló és egyedi elektronikus hangzásvilágával sajátos atmoszférát teremtő producer sokféle műfajban alkotott már. Írt zenét filmekhez, animációsorozathoz és divatbemutatóra, de kapott már felkérést a Magyar Állami Operaháztól is és a CSI sorozattól is. Pálfi György: Final Cut – Hölgyeim és Uraim című, 450 film összesen 1400 snittjéből vágott ikonikus montázsfilmje és a DJ Bootsie által élőben játszott dj szett mint aláfestő zene egy különleges audiovizuális utazásra invitál, új lendületet adva az eredeti mozinak a rendkívül széles spektrumon mozgó zenei repertoárral. A kompozíciót a győri Rómer Házban tartott premier után a fővárosban először a Budapest Rooftop Cinema mutatja be a BRC LIVE CINEMA NIGHTS sorozatában!

Esemény: https://www.facebook.com/events/516749699455663


A Budapest Rooftop Cinema továbbra is örömmel fogad be céges open air rendezvènyeket, vagy akár nappali konferenciákat, workshopokat is. Helyszínünk maximum 250 fős befogadó kapacitással, 12.000 lumenes Full HD projektorral, 28 négyzetméteres vetítővászonnal és teljes térhangosítással rendelkezik, ezért filmpremierek, könyvbemutatók, kisebb koncertek megrendezésére is bérbe vehető.

Budapest Rooftopcinema
www.budapestrooftopcinema.hu
https://www.facebook.com/budapestrooftopcinema

Forrás: Budapest Rooftop Cinema