Tárlatvezetés Kovalovszky Dániel fotográfussal | Egy pokoli színjáték díszletei | Hegyvidék Galéria

A Hegyvidék Galéria szeretettel várja a az érdeklődőket következő eseményére:

Tárlatvezetés Kovalovszky Dániel fotográfussal az “Egy pokoli színjáték díszletei” című kiállításán.

Időpont: 2021. július 27. (kedd) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A tárlatvezetésen való részvétel regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges. Maximális létszám: 30 fő. 

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.

A tárlatvezetésen való részvétel, valamint a kiállítás látogatása érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosságot igazoló fényképes okmány bemutatásával lehetséges.

Kovalovszky Dániel © Hegyvidék Újság, Sárközy György

Egy pokoli színjáték díszletei

Kovalovszky Dániel fotográfus kiállítása

2021. július 15. – augusztus 28.

Kovalovszky Dániel fotográfus a Hegyvidék Galériában bemutatásra kerülő fotói a Rákosi- és a korai Kádár-korszak börtönvilágát, illetve a kommunista diktatúra meghatározó helyszíneit térképezik fel, mutatják be jelenkori állapotukban, amelyek kiegészülnek olyan idős embereknek a portréival és személyes történeteivel, akik a művész által dokumentált helyeken raboskodtak politikai fogolyként. Az 1945–1963 közötti időszak fotókon történő feldolgozásával részben azt kutatja a művész, arra keresi a választ, hogy hogyan lehetett túlélni az embertelen meghurcoltatásokat és a bezártságot, megőrizve közben az emberi méltóságot.

„A politikai elítéltek emlékirataira bukkanva egy ijesztő és eddig ismeretlen világ tárult fel előttem, amely rádöbbentett arra, hogy mennyire felszínes a történelmi tudásom erről a korszakról. Félelmetes volt a felismerés, hogy milyen egyszerű volt akkoriban egyik napról a másikra, egy koncepciós per során vagy éppen bármilyen bírósági ítélet nélkül hosszú évekre, vagy akár örökre eltűnni az „igazságszolgáltatási” rendszer útvesztőiben. Elhatároztam, hogy egy vizuális gyűjtésbe kezdek, amely ennek az átláthatatlan időszaknak egy sokak számára ismeretlen, de mégis jelentős részét tárná fel, méghozzá a Rákosi- és a korai Kádár-korszak börtönvilágát. A bejárandó idősíkot az első munkatáborok nyitásától, 1945-től egészen az 1963-as “nagy” amnesztiáig jelöltem ki.” Kovalovszky Dániel

Forrás: Hegyvidék Galéria

,