EGYNAPOS FESZTIVÁL A BARÁTSÁG VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

A Deák17 Galéria 2021. július 30-án, a barátság világnapja alkalmából egyedülálló programmal és meghosszabbított nyitvatartással várja a gyerekeket, kamaszokat és a felnőtteket egy ingyenes Játék-fesztiválra. Az egynapos fesztiválon délelőtt a kisgyermekek kerülnek főszerepbe, délután és este pedig elsősorban a nagyoknak kínál az intézmény élményt. Hűsítő üdítővel, fesztivál karszalaggal, művészeti programokkal és rengeteg társasjátékkal fogadja a Galéria ingyenes programsorozatára a barátnőket, barátokat és a családokat.

A délelőtt folyamán alkotó workshop kerül megrendezésre a 8-12 éveseknek, ahol a gyermekek egy különleges városi hálózatot hozhatnak létre hurkapálcika és papír segítségével. A múzeumpedagógus által tartott délelőtti napközin a gyerekek kísérő nélkül vehetnek részt, így a szülők kikapcsolódhatnak egy kicsit a kiállításban vagy a környéken.

A 14-18 éves korosztálynak a Van itt valaki? című kreatív írás foglalkozással készül a Galéria, ahol a jelenlévők közös történetszövés közben megismerkedhetnek egy-két dramaturgiai játékszabállyal is, Győri Lívia médiapedagógus vezényletével. A Galéria egynapos fesztiváljának programkínálatában helyet kapott egy Mobilfotós workshop is, ahol szakember avatja be a résztvevőket a tökéletes fénykép elkészítésének titkaiba, amihez semmi másra nem lesz szükség, csak egy mobiltelefonra. A foglalkozást Trojkó Ildikó és Lipták Ágnes művészoktatók vezetik.

A programok nemcsak a játékhoz, hanem az intézményben jelenleg megtekinthető BIG médiamunkák 2020-21 című, médiamunkákat bemutató kiállításhoz is szorosan kapcsolódnak. Délután 5-től a Deák17 Galéria társasjáték klubbá alakul át, ahol több mint 15 féle játék közül választhatnak a jelenlévők és játszhatnak ingyen, miközben a Galéria kiállításán látható műtárgy-játékokat is megismerhetik, így például végre megtanulhatják azt is, hogyan kell kirakni a Rubik-kockát.

A programok időpontjai:

2021. július 30., péntek

  • 10.00-12.15: Van itt valaki? – Kreatív írás foglalkozás 14-18 éveseknek
  • 10.00-13.00: Hálózd be Budapestet! – Napközis gyermekfelügyelet és alkotó workshop
  • 16.00-17.00: Mobilfotós workshop
  • 17.00-20.00: TársasJÁTÉK est a Galériában

A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a helyek korlátozott száma miatt.

A fent említett programokon túl számos egyéb önállóan végezhető alkotásban is része lehet a látogatóknak. A fesztivál ideje alatt a Deák17 Galéria első saját Dixit játékának közös megalkotására hív mindenkit az intézmény, amellyel később is lesz lehetőség játszani a Galéria jövőbeli eseményein. Memóriakártya készítésére szintén biztosítva lesznek a megfelelő eszközök. A programon ingyenes kitűzőt is kínálnak a résztvevőknek. A kitűzőkön a BIG médiamunkák 2020-21 című kiállításon is látható munkák kicsinyített mása lesz látható, hogy ezzel is egy kis darabot mindenki magával vihessen a Játék-fesztiválon szerezett élményekből.

További információ és regisztráció: https://www.deak17galeria.hu/programok/jatek-fesztival-baratsag-vilagnapja/

,