Vicces-várakozós betétdallal csábítanak moziba a kuflik – Hallgasd meg, hogyan rappel Scherer Péter A kuflik és az Akármi mozifilmben!

Augusztus 12-én kerül a mozikba A kuflik és az Akármi. Ahét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat.

A film egy pontján, amikor nem történik semmi érdekes, Titusz és Fityirc a Csitt-csatt dallal ütik el az időt. A vicces-várakozós betétdal első strófáját most közzétette a YouTube-on a filmet gyártó KEDD, így a gyerekek, szülők, kötögető nagyik együtt dalolhatják a mókás szövegét mire belejönnek, az új film is megérkezik a mozikba. El ne higgye senki, hogy nem lesz érdekes!

A kuflik és az Akármi a vicces-várakozós dal mellett 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendezőa Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

Keresd A kuflik és az Akármi filmet és hallgasd meg a teljes Csitt-csatt dalt Titusz és Fityirc előadásában, Scherer Péter hangján augusztus 12-től a mozikban! 

HÁTTÉR

Atörténet főszereplői hét abszurd, de nagyon emberi és szerethető figura, a kuflik. Zödön a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell valakinek. Mindegyik külön egyéniség, akikkel a gyerekek könnyedén azonosulni tudnak. A legszívesebben lustálkodnak vagy játszanak, de határtalan kíváncsiságuk miatt még gyakoribb, hogy különös kalandokba keverednek az elhagyatott réten, ahol sok más, furcsa lénnyel együtt élnek.

A kuflik világában a legképtelenebbnek tűnő dolgok is megtörténhetnek. A sorozat abszurd humorával és szokatlan képi világával minden korosztálynak szórakozást nyújt. A Dániel András író könyvsorozatán alapuló film alapvetően a 4-12 éves gyerekeket célozta meg, de apró poénjaival a szülőkre is kikacsint, és a recept bevált. Az Egy kupac kufli hamar belopta magát a családok szívébe,így két évvel később Mi újság, kuflik?címen elkészült a folytatás, amit már egy népes rajongótábor várt. Ezzel párhuzamosan elindult a Kuflik rajzfilmsorozat, amelynek eddig két évada jelent meg. A KEDD Youtube csatornáján már 15 milliós megtekintés-számmal büszkélkedhet a sorozat.

Több ezren rajonganak értük

A kuflik egy ugrásra branddé nőtték ki magukat. A KEDD Stúdió játékboltjában, a KEDDShopban (is) ma már kuflis plüssöket, társasokat, memóriajátékot, hátizsákot, diafilmet, tetkókat, sütikiszúrókat és bögréket is kapni.

A többezres követőbázissal rendelkező Kuflik közösségi oldalon a rajongók legkülönfélébb kufliságairól láthatunk képeket: akad, aki kötényt készített az elhagyatott rét mintájára, mások gesztenyéből, filcből vagy gyurmából formázzák meg kedvenceiket, de felbukkanak kavicsokon, bögréken is. Farsangkor elmaradhatatlan a kuflis jelmez, ahogyan nagy sláger a kuflis torta is – természetesen vadrépa-ízesítéssel. Úgy tűnik a rajongói kézműves ötletek tárháza kifogyhatatlan.

Az elhagyatott rét lakóit azért szeretik, mert viccesek, lazák és minden helyzetre van egy jó dumájuk nem lesz ez másképp az új mozifilmben sem.

A kuflik és az Akármi – Ebből még bármi lehet!

magyar rajzfilm, 72 perc

Premier: 2021. augusztus 12.

Rendező: Jurik Kristóf

Író: Dániel András

Mesélő: Scherer Péter

Zene: Alpár Balázs

Producer: M. Tóth Géza

Készült a KEDD Animációs Stúdió gyártásában

Forrás: KEDD Animációs Stúdió

,