Sportos szombat a Da Vinci TV-vel

Július 24-én szombaton ismét hasznos és szórakoztató tematikus blokkal jelentkezik a Da Vinci TV-csatorna. A Da Vinci Sportnap keretében egészen estig a sportok világával kapcsolatos műsorokból lehet izgalmas ismereteket szerezni. Egyes sportágak története, a sportok jövője, de még a sport környezetvédelemben betöltött szerepe is terítéken lesz.

Vigyázz, kész rajt! Július 24-én szombaton a legjobb atlétáknak szurkolunk és a sportok izgalmas világát mutatjuk be! Ha valaki szeretné, hogy a gyermeke kedvet kapjon valamelyik sportághoz, érdemes együtt nézni a Da Vinci TV tematikus műsorblokkját!

A sportolás az önismeret magasiskolája. Megtanít méltósággal nyerni és emelt fővel veszíteni, őszinte alázatra nevel már kisgyermekkortól. Nagyon sokat ad a gyermekek személyiségfejlődéséhez. A különböző csapatjátékokban megtapasztalhatják, milyen fontos az alkalmazkodóképesség – mások elfogadása és a magunk helyének megtalálása az adott közösségben – amely az együttműködés alapfeltétele. Az egyéni sportoknak köszönhetően pedig sokat fejlődik a gyerekek a kitartása, a megküzdési képessége, az akaratereje. A sport az érzelmeinkre is jótékony hatást gyakorol, boldoggá tesz. Képes olyan állapotba hozni az embert, amely semmivel sem összehasonlítható érzést szül.

A Da Vinci Sport Napon rengeteg szemszögből vizsgálja a sportok világát. A közös családi kikapcsolódás pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyermekek rákapjanak valamelyik kedvencre.

A Történelem másképp a különböző korokban népszerű sportokat, míg a Csak nem egy találmány a versenyek jövőjét mutatja be. A Te tudtad? a sportban rejlő tudományról, a Fedezzük fel a csodálatos bolygót kapcsolódó epizódja pedig a sportok környezetvédelemben betöltött szerepéről szól.

17:00 Ha felnövök – Sportstatisztikus

17:20 Csak nem egy találmány? – Futball Robot

17:45 Csak nem egy találmány? – Futball láz

18:10 Csak nem egy találmány? – 3d nyalánkságok

18:35 Történelem másképp – Orbitális Olimpia

19:05 Történelem másképp – Furcsa sportok és római császárok

19:35 Történelem másképp – Sport különkiadás

20:05 Fedezzük fel a csodálatos bolygót – A sport és környezetünk

20:30 Te tudtad? – Sporthatás

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

Forrás: Da Vinci TV