Elstartol a Budapest Rooftop Cinema tematikus sorozata, a LIVE CINEMA NIGHTS!

Az ország legmeghatározóbb tető(kert)mozija, a Budapest Rooftop Cinema ezen a héten a hetvenes, a kilencvenes évek és napjaink legjobb filmjeiből válogat, ráadásul beindítja BRC LIVE CINEMA NIGHTS tematikus sorozatát is. Megújult, kibővített területen nagyobb nézőtérrel, extra mozivászonnal, kényelmes napágyakkal és a legújabb digitális vetítéstechnikával készültünk az idei szezonra.

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával… Ridley Scott műfajteremtő sci-fi horror klasszikusa sztárrá tette Sigourney Weavert, és a mai napig nem veszített értékéből. Péntek este a csillagok alatt, nagyvásznon láthatja a közönség.

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/651611929573951

Mikor egy rendelet értelmében Megaszaki összes kutyáját egy széles kiterjedésű, hulladéklerakóként használt szigetre száműzik, Atari Kobajasi, a korrupt Kobajasi polgármester nevelt fia egymaga indul apró repülőjén a Szemét-szigetre, hogy felkutassa testőrkutyáját. Ott egy falka új barát segítségével belevág nagy kalandjába, ami megváltoztatja az egész város jövőjét. Wes Anderson zseniális humorú stop-motion animációja, a Kutyák szigete nem okoz csalódást.

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/209119541079219

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok – az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra… David Fincher rendezett pár kultfilmet, de talán a Harcosok klubja Edward Nortonnal és Brad Pittel máig a legtöbbet idézett közülük: kedden a Mammut Tetőn!

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/957031348408390

Jövő szerdán aztán minden idők egyik legsikeresebb filmmusicaljét vetítjük a nyári éjszakában: a Grease nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock and roll aranykorának, zenével, tánccal, zselézett hajú Travoltával.

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/233805151698520

A Budapest Rooftop Cinema felkérésére a BRC LIVE CINEMA NIGHTS sorozat nyitó darabjában Bernáthy Zsiga egyedi hangzású elektronikus, dinamikus, pszichedelikus stílusú, élőben kevert szettje George Lucas az 1971-ben forgott THX 1138 c. első mozifilmjének aláfestő zenéjeként teljesedik ki. A techno, a trance, a progressive house, az acid, a psy és a breakbeat gazdag elegyének találkozása egy sci-fi legendával.

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/208682631138214

A Budapest Rooftop Cinema továbbá örömmel fogad be céges open air rendezvènyeket, vagy akár nappali konferenciákat, workshopokat is. Helyszínünk maximum 250 fős befogadó kapacitással, 12.000 lumenes Full HD projektorral, 28 négyzetméteres vetítővászonnal és teljes térhangosítással rendelkezik, ezért filmpremierek, könyvbemutatók, kisebb koncertek megrendezésére is bérbe vehető.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema