NYÍLTCSARNOK | Ingyenes napok és különleges programok a Műcsarnokban

Ingyenesen látogathatóak a Műcsarnok kiállításai július minden keddjén, a NYÍLTCSARNOK kezdeményezés keretében! Egyedülálló alkalom, hiszen soha ilyen nagyszabású, átfogó koncepció mentén szerkesztett, mégis sokszínű fotókiállítás-sorozat együttesen nem volt látható még Magyarországon!

És aktuális fotókiállításainkhoz kapcsolódóan hamarosan, július 15-től a Városliget Műcsarnok melletti területein kerül megrendezésre a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás, melyre 296 fotográfus 2515 pályaművel, összesen 7237 képpel nevezett.
További információ a Magyar Sajtófotó Pályázat portálján: https://www.sajto-foto.hu

Ne hagyja ki a Műcsarnok fotókiállításait!
A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 c. kiállításon 208,
Képekben gondolkodnak | Filmesek fotói c. kiállításon 75,
Kik vagyunk | Fotográfiák képzőművészekről c. kiállításon 44 fotográfus munkája látható.
FOTÓIKONOK – Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York tárlata – 41 világhírű fotográfust mutat be.

Milyen szerepe volt a képes magazinoknak a divatfotó önálló műfajjá válásában? Miért tartották érdekesnek a szürrealisták Eugène Atget tárgyilagos, dokumentatív fotográfiáját? Milyen kellékeket használt Ralph Eugene Meatyard bizarr képi világának megkonstruálásához? Ezeket és sok egyéb témát is érint Tulipán Zsuzsanna kurátorasszisztens hagyományos, élő tárlatvezetése július 15-én és 29-én, amely a 20. századi fotográfia legnagyobb hatású alkotóinak pályájába kínál betekintést a Fotóikonok – Archívumból történelem című kiállításon.
A Fotóikonok tárlata ritkán adódó lehetőség: a kitűnő New York-i galéria kiállítás-látogatását kínálja itthon, a Budapest Fotófesztivál és a Műcsarnok közös kiállításán.

MINIKONCERTEK A MŰCSARNOKBAN

Voices of Budapest: ingyenes koncertek a Műcsarnok teraszán
Nyári hétvégeken a Műcsarnok teraszán ad koncerteket a Voices of Budapest egy formációja: régi pesti sanzonok és dalok tangóharmonika kísérettel.
A mini előadásokra július 17., 31., augusztus 28., 29. 15 órakor kerül sor, ezek mindegyike ingyenesen látogatható.
Közreműködők: Szilágyi Éva, Bardóczy Attila énekesek, Berec Péter tangóharmonika
„A Voices of Budapest koncertsorozatot azzal a céllal hoztuk létre, hogy megmutassuk, milyen színes és szerteágazó a vokális zenekultúra ma is Magyarországon. A zene „nemzetközi nyelvén” szólunk (énekelünk) mindenkihez: kicsikhez és nagyokhoz, budapestiekhez és vidékiekhez, magyarokhoz és hazánkba látogató külföldiekhez, mert Kodály országában közös hitvallásunk: legyen a zene mindenkié!” – Fülöp Zsuzsanna operaénekesnő, a projekt ötletgazdája és művészeti vezetője.

Zenélő Budapest – ingyenes minikoncertek a Műcsarnok teraszán
Idén újra Zenélő Budapest! Ingyenes szabadtéri koncertek városunk legjobb muzsikusaival.
Legyen a zene mindenkié!
Erkélykoncert, huszárruhás rézfúvósok, múltidéző szaxofonzenekar, harangjáték, korhű jelmezes vonósnégyes, erdélyi népzene – csak sétálnunk kell Budapesten, és rálelhetünk egy-egy zenei csemegére.
A Műcsarnok oszlopcsarnokában négytagú szaxofonegyüttes ad ízelítőt klasszikus művek dzsesszfeldolgozásaiból, alkalmanként húsz percben.
Időpontok: 2020. július: 2., 4., 9., 11., 16., 18., 23., 25. és augusztus 1., 6., 8., 13., 15., 22., 27., 29. napokon 11:00 és 11:30 órakor 20-20 percben
Részletes program és információ a koncertekről a http://zenelobudapest.hu oldalon található.

Forrás: Műcsarnok

,