LAPOK ÉS LÉPÉSEK KÖZÖTT A MŰVÉSZET – Megjelent a Deák17 Galéria és a Budapest Brand gondozásában a Városi Dekor Füzet

A Deák17 Galéria és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. gondozásában – gyermeknap alkalmából – megjelent Városi Dekor Füzettel a családok játékos formában fedezhetik fel Budapest belvárosának klasszikus és modern épület- és homlokzatdíszítési értékeit és technikáit. A füzetben sokszínű képi anyag található, sőt az egyik feladványhoz kapcsolódóan még egy kivágható, hajtogatható melléklet is rejtőzik. A kiadvány teljesen díjmentesen, elérhető módon közvetíti a művészetet a családok és gyermekek felé.

A kötet összesen 5 sétaútvonalat foglal magában, melyek térkép formájában is megjelennek a kiadványban. A rövid túrák végig kalauzolják az olvasót a város épületeinek homlokzatdíszein szinte szabadtéri galériává varázsolva ezzel az utcákat.  Három séta Pesten, kettő pedig Budán mutatja be többek között a dombormű, a mozaik, a street art, és az urban art fogalmát gyermeknyelven. A rövid túrákhoz különböző játékos feladatok, rejtvények és foglalkozások is kapcsolódnak, így egyetlen füzet öt komplett programlehetőséget biztosít.

A Városi Dekor Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában, illetve letölthető a Galéria honlapjáról is. Családonként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból.

A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai: a Városi Titkos Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit; a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeit és azok rejtélyeit mutatja be. A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet pedig a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik. A korábbi kiadványok is elérhetők, kérhetők még a Galériában.

Korosztály: Ajánlott 8-10 éves kortól.

A füzet online elérése: https://www.deak17galeria.hu/kiadvanyok/varosi-dekor-fuzet/

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Hétfő – péntek: 10.00 – 18.00 / Szombaton és vasárnap: zárva

Forrás: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

,