24. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat

A Faludi Film és Média meghirdeti 24. tematikus nemzetközi filmszemléjét és a hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az idei év mottója: Többre születtél. Minden ember belső életének lényegi tapasztalata, hogy vele valami különös és soha még elő nem fordult dolog, kihívás, öröm történik meg. Ennek az érzésnek sokféleképpen lehet hangot adni: ki különleges, királyi elbánást vár el egész életében, ki mély depresszióba esik e várakozás és a valóságos megélt élete közötti szakadék láttán. Társakat keres, akinek ezek után sorsa lesz, aki észreveszi, meghallja a másikban is megszólaló többet, és akaratlanul is testvérének kezdi érezni azt.– Közös gyermeki sorsunk, végtelen titokra teremtettségünk közös ajándéka ez a „többre születtünk”.

Nevezni a fenti hívószó gondolatkörébe illeszkedő filmmel vagy fotóval lehet 2021. október 8-ig. A szervezők olyan szakmailag igényes alkotásokat várnak, amelyek alkalmasak arra, hogy a vizualitás nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

A filmszemlére és a fotópályázatra való nevezés egymástól független.

Filmes kategóriák:

  • Rövidfilmes kategóriák: kisjátékfilm, kísérleti film, animációs film, dokumentumfilm – maximális játékidő: 30 perc
  • Televíziós dokumentumfilm kategória (magyar nyelven vagy a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült alkotások) – maximális játékidő: 60 perc.

Egy rendező vagy alkotó közösség legfeljebb két filmmel nevezhet.

Fotós kategóriák:

  • sorozat
  • önálló kép.

Egy alkotó legfeljebb 3 egymástól független fotós pályaművel nevezhet.

Nevezés és részletek a Filmszemle honlapján.

,