TERASZT NYIT A TÁNCMŰVÉSZET – Újra TáncPark: táncelőadások és interaktív programok a parkban – 2021. július 14 – 22.

Júliusban még javában tart majd az évad a Nemzeti Táncszínházban. Az elmúlt évek sikerprogramja 2021-ben sem marad el: újra könnyed nyári élményt ígér a magyar táncművészet otthona az aktív kulturális tartalomra vágyó közönségnek. Újra július, újra TáncPark: az országos trendhez igazodva teraszt nyit a táncművészet is.

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta, minden évben – így most már hagyományosan – júliusban kiviszi a parkba az évad művészeit, népszerű előadásait. Az alkalmi színpadon estéről-estére, kilenc napon át napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, így garantált a naplementés sokszínűség, a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon, és kortárs előadáson át a pezsdítő flamenco-ig.

A #kövesdaritmust szlogen sem tartalom nélküli, hiszen az estek alatt nem csupán a szemnek, fülnek, szépre vágyó léleknek ígérkezik kulturális táplálék, a test is megmozdul, táncot, lépéseket tanulhat a bátrabb, vállalkozó kedvű néző.

A Nemzeti Táncszínház TáncParkja igazi unikum, abszolút egyedülálló programsorozat, amely az idén példa nélküli sokszínűséget, bemutatót, közös táncot, könnyedséget, egyszerit és megismételhetetlent ígér és ad a táncot rajongásig szerető közönségének.

A 2021-es TáncPark programsorát mi más nyithatná meg, mint egy pezsdítő, szenvedélyes, társas tánckoktél.  Az Argentin Tangó, Tangóvarázs című előadása bohém milongával, kavargó valssal és mágikus tangóval csábítja a közönséget. Másnap sem lesz kevesebb a pezsgés: a magyar tánc energiája tölti be a parkot. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekarának művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit. A nyolc nap egyetlen estéje sem esemény nélküli: megfordul a szabad ég alatti színpadon a Feledi János – Feledi Project, akik az Oláh Dezső Trióval idézik meg Bartók Béla zene és folklór kettős világát. A tánc-ínyencek sem maradnak tartalom nélkül, a nyolc nap egyik estéje a Varidance–

Bartók Táncszínház művészeinek Magyar TáncRAPszódia című eladása. A Muharay Népművészeti Szövetség az idei TáncParkra nem csupán a magyar néptánc-szívnek kedves lépéseit hozza, népviseleti bemutatóval is kedveskedik a közönségnek. Komolyságra nem kell számítani, jókedvre, kikapcsolódásra annál inkább: az idén erre készül a PR-Evolution Dance

Company Esti koktél című előadása is, amely bemutató előadás, így ez alkalommal rendhagyó, szabadtéri premiert láthat majd a park közönsége. Nem marad ki a Duna Művészegyüttes sem az alkonyati sokszínűségből, a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézik Bartókot, a tánc hagyományait, közös örökségünket. Nem maradhat egy ilyen izgalmas hét egzotikus utazás nélkül sem: a TálaMantra táncképei kalauzolják a közönséget az indiai színpadi tánc, azaz a bharatanátjam világába. Végül érkezik majd az éltető ritmus, a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminosa, hogy gondolatban együtt utazzanak a közönséggel a flamenco lépésein keresztül az ismeretlenbe.

A TáncPark estjeire jegyet a már megszokott módon, online lehet váltani az Interticket jegyvásárlási rendszerén keresztül, vagy az előadások előtt az újranyitott épületben található jegypénztárban, személyesen.

A Nemzeti Táncszínház ezen túlmenően, a pandémiás szabályok betartásával, kiemelten vigyázva nézői és művészei egészségére, nyitva tartja otthonát a nagyközönség előtt: védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át számukra a nézőteret. A TáncPark rossz idő esetén sem marad el, esős napokon a Nagyterem várja a nyári programsorozatra érkező közönséget.

TÁNCPARK

(rossz idő esetén a Nemzeti Táncszínház – Nagyterem)

2021. július 14-22.

időpontelőadások
2021. július 14. szerda 20.30Argentín Tangó Táncszínház Tangóvarázs
2021. július 15. csütörtök 20.30Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Tánc-Archívum Szatmár
2021. július 16. péntek 20.30Feledi János-Feledi Project Hat tánc
2021. július 17. szombat 14.00Muharay Népművészeti Szövetség Csalogató. Zenés, táncos népviselet bemutató
2021. július 17. szombat 18.00Muharay Népművészeti Szövetség Hazai tánckörkép
2021. július 18. vasárnap 20.30Varidance – Bartók Táncszínház Magyar TáncRAPszódia
2021. július 19. hétfő 20.30PR-Evolution Dance Company Esti koktél BEMUTATÓ
2021. július 20. kedd 20.30Duna Művészegyüttes Elmúlt időkből – Bartók&Folk
2021. július 21. szerda 20.30Sivasakti Kalánanda Táncszínház Tálamantra
2021. július 22. csütörtök 20.30FlamenCorazónArte Táncszínház Caminos