A Román Sándor Entertainment egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt tiszteleg

2 év után Román Sándor Entertainment néven június 24-én és 25-én a Budai Várban, a Szentháromság téren Az affér című előadással debütál az ExperiDance Tánctársulat egykori alapítójának, koreográfusának, Román Sándornak a tánckara.

2 év után, június 24-én Az affér című produkciójával a Budai Várban egészségügyi dolgozók covid alatt végzett áldozatos munkája előtt tisztelegve, karitatív előadással mutatkozik be először a nagyközönség előtt a Román Sándor Entertainment.

Román Sándor megújult társulata egy vadonatúj táncbemutatóval folytatja legendás produkcióinak sorát. A Budai Várban június 24-én egészségügyi dolgozóknak szánt jótékonysági zártkörű, majd június 25-én mindenki számára elérhető premierrel mutatja meg újra kivételes művészetét.

Az előadás az érdeklődők számára későbbiekben is elérhető, megtekinthető lesz az ország különböző vidéki városaiban többek között Siófokon, Tatán, Nyíregyházán, Balatonfüreden, Keszthelyen, Békéscsabán.

Az affér rendezője, koreográfusa, Román Sándor. A főszereplők: Dénes Nándor, Boros Bettina, Horváth Dóra, Szabó Dani, Rusvai Márton, Péli Róbert.

A táncos produkció valójában egy modern köntösbe bújtatott szerelmi történet, speciális művészeti megoldásokkal színezve, humoros megvilágításba helyezve a viszályokat, az érdekeket és azt, hogy a szerelem mindent legyőz.

Román Sándor és társulata a június 24-i zártkörű előadásával, ingyenes belépőkkel tiszteleg a világjárvány alatt kitartást, odaadást, áldozatos munkát, empátiát mutató orvosok, egészségügyi dolgozók előtt.

Az affér c. produkció ékes példa Román Sándor kifogyhatatlan energiájára és arra, hogy mindig képes megújulni, az általa létrehozott táncstílust még egyedibbé, még exkluzívabbá tenni. A „Megőrizve meghaladni” mottó tökéletesen érvényesül a 90 perces előadásban.

A különleges produkció a kultúrát, a tánc örömét hozza közel a kitartó, lelkes közönséghez. Mindenkihez, akik hosszú évek óta szívesen követik a munkáját és kóstolnak bele a táncos színház világába. Egyedi koreográfiával, kivételes látványvilággal igyekszik ismét elvarázsolni rajongóit.

Román Sándor autentikus néptáncból származó mozdulatokról ismert művész karrierje a ’80-as évek közepén indult. Pályája során számtalan díjjal tüntették ki. Megkapta többek között a Halhatatlanok Társulatának tagja címet és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitűntetést. Táncelőadásai állandó szereplői voltak rangos hazai és külföldi színpadoknak számos országban.

Nem túlzás azt állítani, hogy Román Sándor önálló művészeti nyelvet alkotott, és ezzel különleges értéket teremtett mind a magyar, mind az egyetemes kultúra számára.

További információk a http://romansandor.hu/ és a https://www.facebook.com/romansandorentertainment/ oldalakon találhatók.

Forrás: Román Sándor Entertainment