Ki kicsoda? Gaál Tibor karikaturista lengyel-magyar arcképcsarnoka

A válogatott arcképcsarnokban szereplő több, mint húsz neves lengyel és magyar személyiség a történelem, az irodalom, a művészet, a tudomány és a sport területén alkotott maradandót. Eredményeik évszázadokon és országhatárokon átívelve gazdagítják az egyetemes kultúrtörténetet. Ki kicsoda? Felismeri őket? 

A kiállításhoz kapcsolódó játékról bővebb információ a Lengyel Intézet honlapján található: https://instytutpolski.pl/budapest/2021/05/20/ki-kicsoda-gaal-tibor-lengyel-magyar-arckepcsarnoka/

Gaál Tibor Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett portré karikaturista, grafikus. Tanulmányait porcelánfestőként kezdte a Hollóházi porcelángyárban. 1980-tól 1989-ig a Tokaji Művésztelep tagja volt. Egyéni tárlatai mellett több hazai és nemzetközi kiállításon szerepelt (többek között Németországban, az Egyesült Államokban, Ausztriában, Ausztráliában), több karikatúrapályázat díjazottja. A Magyar Kultúra Alapítvány 2009-ben rendezett nemzetközi karikatúrafesztiválján a szabadon választott kategóriában győzött, 2010-ben a futball világbajnokság idején rendezett karikatúra-világversenyen aranyérmet nyert Puskás Ferencről készített rajzával. Több helyen publikál. Évekkel ezelőtt kezdte el „Nagy magyarok” című portrésorozatát, amelyet most a lengyel „Nagyok” portréival egészített ki.

A kiállítás online formában, valamint a Lengyel Intézet kiállítótermének ablakain keresztül tekinthető meg június 15-éig. 

Lengyel Intézet – 1065 Budapest, Nagymező u. 15. 

Forrás: Lengyel Intézet