“Egyszer visszatérsz – 30 éves a Budapest Táncszínház” – Születésnapi gálaműsor a Nemzeti Táncszínház támogatásával és szervezésével

A Budapest Táncszínház Egyszer visszatérsz – 30 éves a Budapest Táncszínház című születésnapi gála előadása 2021. június 13-án 19:00 órakor lesz látható a Nemzeti Táncszínházban (Budapest, 1024 Kis Rókus u. 16-20.), a Millenáris területén, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/egyszer-visszatersz/1512

A Budapest Táncszínház 2021-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

A két részből álló est első felében 5 vendégkoreográfus – Földi Béla tanítványai és korábbi Budapest Táncszínház tagok- készít rövid koreográfiákat táncművészeinknek.

Egerházi Attila: Without me (Nélkülem)

Zachár Lóránd: Szerelmi álom

Barta Dóra: Both (Mindkettő)

Fodor Zoltán: Memory

Sághy Alexandra: Viszlát a levegőben! (részlet)

Az est második fele: Jiri Pokorny (NDT) Egyszer visszatérsz 

Az emberben rejlő egyetemes vágy és a világ megismerésére és felfedezésére irányuló kíváncsiság, mindig újabb és újabb ismeretszerzések felé hajtja. A hely, azonban, ahol születtünk, a kultúra és a gyökerek mágnesként húznak vissza a szülőföldünkhöz.

Támogatók: EMMI, Budapest Főváros, NKA, Nemzeti Táncszínház, Budapest Táncszínházért Alapítvány

Az előadás a vonatkozó kötelező járványügyi előírások betartása mellett kerül megrendezésre. A színház területére csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni.

Forrás: Budapest Táncszínház