NE FÉLJETEK! címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt Rómában

© Bókay László

A római Collegium Hungaricumban május 28-tól várja a nagyközönséget az a kiállítás, amelynek címe II. János Pál pápa Jézustól vett üzenetét kölcsönzi.

© Bókay László
© Bókay László

A Magyar Művészeti Akadémia szervezésében és közreműködésével megvalósult tárlat a 2021 őszén, Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapuit tárja ki az olaszországi érdeklődő nagyközönség előtt.

A 2021. szeptember 10-ig látogatható kiállításon, amely közel 50 remekművet (festményeket, fotókat, plakátokat, szobrokat) tár a római közönség elé Ámmer Gergő, Árendás József, Bakos István, Baráth Ferenc, Gaál József, Gajzágó Sándor, Hauser Beáta, Hefter László, Kárpáti Tamás, Kókay Krisztina, Kovács Péter, Kulinyi István, Kun Éva, Melcher Mihály, M. Novák András, Olasz Ferenc, Oláh Sándor, Sára Ernő, Sipos Balázs, Smetana Ágnes, Stevanovits Péter, Szőcs Miklós Tui műalkotásai tekinthetők meg.

© Bókay László
© Bókay László
© Bókay László

Hauser Beáta kurátor, szerint a Ne féljetek! címnél nincs ma aktuálisabb üzenet. A világban kialakult helyzet már-már követeli a segítségnyújtást, figyelmeztet annak fontosságára. Az emberek kívánják a fizikai és szellemi segítséget, a találkozásokat, a beszélgetéseket, a kéznyújtást, a felemelő gondolatokat, az önzetlen szeretetet.

A fent említett művészek arra a kérdésre keresik a választ, hogy mi a szerepe a vallásnak művészetükben, hazájukban, a világban. A kurátori válogatásban iparművészek és képzőművészek, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatók, köztük olyanok is, akik egész életükben megélték és alkotásaikban ábrázolták istenhitüket.

© Bókay László
© Bókay László
© Bókay László

„A műalkotások mindig tükröt tartanak annak a kornak, amelyben születtek, reményeim szerint ez az anyag is ezt teszi majd” – nyilatkozta Hauser Beáta.

© Bókay László